0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

NOĆNA MORA ZA HRVATE: Ceo Zagreb će navijati za Srbiju protiv Francuza i Norvežana!?

Objavljeno: 16.01.18 u 22:48

Apsolutni šok donelo je poslednje kolo u grupi ‘A’ na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, posle kog Šveđani izlaze kao najveći pobednici, a onda i mi.

Hrvatska ovo nije mogla da sanja ni u najružnijem snu! Zagreb će u četvrtak i pondekjak navijati za Srbiju? Zašto? Zato što bi upravo ‘orlovi’ mogli da pomognu domaćinu u borbi za polufinale, jet su sada miljama daleko od njega.

Naime, posle pobede Švedske nad Hrvatskom, selekcija ‘tri krune’ je prenela četiri boda i deli prvo mesto sa prvoplasiranim timom iz ‘B’ grupe Francuskom. Treće i četvrto mesto dele sa po dva boda Hrvatska i Norveška, dok Srbija i Belorusija na petoj i šestoj poziciji nemaju bodove. U polufinale idu samo prve dve reprezentacije, što znači da je ‘vatrenima’ prekopotrebno da Srbija pobedi Francusku i Norvešku. Naravno, Hrvatska bi u tom slučaju morala da pobedi Norvešku, Francusku i Belorusiju. Sistem takmičenja je takav da se igraju tri kola, to jest sastaju se selekcije iz ‘A’ grupe sa onima iz ‘B’ grupe.

Naravno, postoji mogućnost recimo da Hrvatska pobedi Francusku, Norvešku i Belorusiju, te ne zavisi od ostalih rezultata. Ipak, u svakom slučaju Hrvatima bi dobrodošla pomoć Srbije i Švedske, koja je teško dostižna zbog boljeg međusobnog skora.

Što se ‘orlova’ tiče, plasman u polufinale je na granici nemogućeg, ali tako je bilo i za drugu fazu. Da bi se naš tim na volšeban način našao među četiri najbolja tima potrebno je da pobedi sve tri utakmice, a poklope nam se i rezultati ostalih mečeva.

Evo tabele i rasporeda novoformirane ‘I’ grupe:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter