0
ATP

FOTO: STARSPORT

SASTANAK U MELBURNU: Novak želi da stvori bolje uslove za niže rangirane igrače

Objavljeno: 15.01.18 u 12:31

Kao predsednik Saveta igrača na ATP turu, Novak Đoković ima obavezu i odgovornost da pomogne svim teniserima, a naročito onim niže rangiranim koji se suočavaju sa mnogobrojnim izazovima tokom karijere.

Njegova obaveza je da doprinese poboljšanju i promenama u tenisu, kako u oblasti rasporeda turnira, kalendaru, tako i kada je reč o sistemu takmičenja i finansijama. Najveći izazov je da tenis postane dugoročno održiv sportom za što je moguće više igrača.

Upravo je ovo bio jedan od razloga za sastanak održan u Melburnu, gde je Novak u ime Saveta govorio o mogućim načinima pomoći niže rangiranim igračima, kao i o načinu unapređenja celokupnog sistema.

– Samo igrači iz samog vrha imaju dobre uslove, dok su ostali uglavnom nezadovoljni i to je nešto čega su svi svesni. Kao predsednik Saveta igrača, Novak je predložio način na koji trenutna situacija može biti rešena i unapređena. Ono što je neophodno jeste da se svi igrači ujedine, oforme sindikat i počnu više da govore o svojim pravima – otkriva izvor blizak igračima koji su prisustvovali sastanku.

Ovim potezom Novak je pruzeo određeni rizik, jer je nesebično stupio u prvi plan, međutim svi niže rangirani igrači su mu veoma zahvalni na ovom gestu jer je ovo direktna borba za njih.

– Top 20 igrač ima sve što im je potrebno, ali onima od pedesete pozicije i niže rangiranima nije nimalo lako. Mnogi od njih su na ivici da odustanu od tenisa i od svojih karijera zbog nedostatka finansijskih sredstava neophodnih za plaćanje putovanja, trenera, osoblja i drugih troškova. Sredstva nisu podeljena na najadekvatniji način.

Prvih 10 igrača dobija najviše novca, a to je ono što Novak želi da promeni na bolje i da pruži šansu za što više igrača, kako bi napravili nešto dobro u ovom sportu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter