0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Makedoncima balkanski derbi, Česi iznenadili Dansku!

Objavljeno: 15.01.18 u 22:31

Večerašnji program obeležile su dve vrlo zanimljive utakmice u okviru grupa C i D, u kojima je pobednik odlučen tek u poslednjim minutima.

U duelu dve bivše jugoslovenske republike reprezentacija Makedonije savladala je Crnu Goru rezultatom 29:28 (15:16).

Čitav meč u Zagrebu protekao je u serijama dve ekipe, a Grnogorci su tokom prvog poluvremena u dva navtata imali prednost od tri gola (8:5 i 9:6), a na poluvreme su otišli sa golom viška.

U nastavku se nastavilo u istom ritmu sve do 45. minuta kada Makedonci serijom od 3:0 dolaze do vođstva od 24:20. Od tog momenta Lazarov i drugovi su uspešno održavali vođsrvo iako je na pet minta pre kraja Crna Gora smanjila na 27:26.

Ipak pogocima Mirkulovskog i Manasova Makedonija je sačuvalo minimalnu prednost i na kraju upisala svoju prvu pobedu na šampionatu.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Filip Kuzmanoviski sa pet pogodaka, dok su po četiri postigli Kire Lazarov, Filip Mirkulovski i Dejan Manaskov.

Kod „Đetića“ najviše se istakao Stefan Cavor sa šest pogodaka, Stevan Vujović postigao je jedan manje, dok je Nemanja Grbović postigao četiri gola.

Veliko iznenađenje večeras je priredila Češka, koja se podigla iz pepela nakon katastrofalnog poraza od Španaca u prvom kolu i savladala Dansku sa 28:27.

Ovaj susret igrao gol za gol gotovo čitavim svojim tokom, a najveću prednost Danci su imali u 45. minutu kada su se odlepili na 23:20. Tada se mnogima činilo da će Skandinavci do kraja rutinski iskotrolisati utakmicu, međutim „žilavi“ Česi nisu ni pomišljali na predaju.

Pre svega odličnom odbranom Češka na osam minuta pre kraja stiže do izjednačenja 24:24, a pobedonosni pogodak postigao je Filip Horak na minut pre kraja.

Najistaknutiji kod pobednika bio je Ondrej Zdrahala sa osam pogodaka, a sledio ga je Stanislav Kasparek sa pet. Kod Danske prednjačio je Mikel Hansen sa sedam golova dok su po šest postigli Andreas Zahariasen i Rasmus Luge Šmidt.

C GRUPA – ZAGREB

Slovenija – Nemačka 25:25
Makedonija – Crna Gora 29:28

D GRUPA – VARAŽDIN

Mađarska – Španija 25:27
Danska – Češka 27:28

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter