0
Ostali sportovi

PERUNIČIĆ SE ‘OTVORIO’ HRVATIMA: Nije problem izgubiti, ali da ovako budemo poniženi…

Objavljeno: 14.01.18 u 11:51

Legenda jugoslovenskog rukometa, a sada trener Nenad Peruničić vrlo teško je podneo poraz Srbije od Hrvatske na otvaranju Evropskog prvenstva.

Popularni ‘Perun‘ poznat je kao vrlo temperamentna ličnost, takav je bio i kao igrač i sada kao trener, a čini se da je upravo takav odnos prema igri, dresu, utakmici sada potreban u reprezentaciji Srbije.

– Čestitam vam. Red je i sportski čestitati nekom ko je bolji od tebe – bilo je prvo što je Perun rekao za portal Index.

Kolege sa ovog portala su podsetili Peruničića da je tokom karijere imao velikog uspeha protiv Hrvatske i nekoliko ubedljivih pobeda.

– Ha-ha, da, u pravu ste, nikad nisam od Hrvata izgubio. Najveći užitak mi je bilo igrati protiv svojih prijatelja, protiv momaka s kojima sam godinama igrao zajedno, s nekima od njih bio cimer. Hrvatska je i tada imala sjajnu generaciju, a mene je posebno inspirisalo da igram protiv njih, baš zato što smo bili pravi prijatelji, a složićete se sa mnom, nema većeg gušta nego u pravom sportskom dvoboju pobediti onoga ko ti je blizak. No, bila su to neka druga vremena. Puno se toga u međuvremenu promenilo. Hrvatska je miljama odmakla, a mi se nismo pomakli s onog mesta gde smo ostali kad se moja generacija oprostila  – rekao je Peruničić.

Zatim je prešao na stvar.

– Nije problem izgubiti. Posebno nije sramota izgubiti od boljeg, a Hrvatska je u ovom trenutku miljama daleko od Srbije. Ali nedopustivo je dozvoliti da te neko ponizi, a da se ti tome niti ne pokušaš suprotstaviti!

– Moja generacija takođe je znala izgubiti sedam, osam razlike, ali mi smo imali onaj “fajterski“ karakter, pogotovo kada bi igrali protiv ekipa koje su bile bolje od nas. Možda su oni tada bili bolji, ali to bi u nama probudilo dodatan inat. Ovo danas, ne znam šta bih rekao. Ekipa igra bez srca i bez karaktera. Bez hrabrosti. Hrvatska ima 12, 13 podjednako dobrih igrača, sastav igre, brzinu, rastrčana krila, nisi znao odakle dolazi opasnost, a mi već 20 godina igramo samo na bekove, krila nemamo, obrana ne postoji i tvrdoglavo guramo loptu Nenadiću, pa ako on nešto na inspiraciju napravi, super. Ako ne, ništa. Ponavljam, nisam puno očekivao, ali jesam neku borbu, neizvesnost barem koja bi nam dala vetar u leđa za utakmice protiv Islanda i Švedske. Ovako, pojma nemam šta bih očekivao od Srbije u nastavku turnira.’

Stanje rukometa u Hrvatskoj i Srbiji je, prema Peruničiću, neuporedivo.

– Iluzorno je bilo nadati se da ovakva Srbija može nauditi Hrvatskoj. Nakon odlaska prve vaše zlatne generacije, one Saračevića, Čavara i ostalih, krenuli ste od nule i u poslednjih 20 godina stvorili ste brend, imate sistem kakav nema niko na svetu, a kod nas u Srbiji sve se izgubilo. Mladi odlaze prerano, još nezreli, ne postoje treneri koji znaju raditi s mladim igračima, a klince za rukomet više nije briga. U moje vreme nismo trčali za prvom ponudom koja bi došla. Radili smo sa starim trenerima koji su crpeli život iz nas, ali mi smo znali šta želimo – podvukao je Peruničić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter