0
Košarka

NBA: Srbi blistali u kalifornijskom derbiju- Bogdanu rekord karijere, Teu pobeda a umalo i dabl-dabl (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.18 u 09:05

Sinoć su u najjačoj košarkaškoj ligi sveta odigrane četiri utakmice, a našoj javnosti je svakako najzanimljiviji bio srpski duel u u prestonici Kalifornije.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su na gostovanju Sakramentu slavili u neizvesnoj završnici rezultatom 121:115, uz izuzetni zapažene učinke naših reprezentativaca.

Bogdan Bogdanović je na ovom susretu došao do svog NBA rekorda i bio najefikasniji igrač svog tima, sa 22 poena u odlične procente šuta iz igre (4/6 za tri, 3/5 za dva), a tome je pridodao i četiri skoka i dva asistencije, za 30 minuta na terenu.

Izvor:Youube/DownToBuck

Sa druge strane Miloš Teodosić je tima, za 25 minuta u igri ubacio 10 poena (4/9 iz igre) uz čak devet asistencija i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu svog tima.

Inače što se tiče toka utakmice, Klipersi su najvećin njenim delom održavali prednost, koja je već krajem prve deonice iznosila 25:12, a iako su Kingsi u jendom trenutku drugog kvartala prišli na tri poena zaostatka na poluvreme se otišlo sa vođstvom gostiju od 72:60.

Treća deonica je protekla slično kao i druga, domaćin je pretio, na četiri minuta pre kraja četvrtine stigao na samo dva poena minusa (85:83), ali tada sledi nova serija tima iz Los Anđelesa od 15:6, pa se u poslednji period ulazi sa njihovim vođstvom od 100:89.

Poslednja deonica je donela veliku borbu, Saktramento je posepeno smanjivao prednost gostiju, na pet minuta pre kraja trojkom Bogdanovića stigao na poen zaostatka 108:107, a tri minuta kasnije Bogdan donosi svom timu i prednost od 113:112. Ipak u poslednjih 120 sekndi više koncentracije imali su gosti, koji tako stižu do važne pobede.

Izvor:Youtube/Zarychta Highlights

U reovima pobednika se uz Miloša Teodosića, najviše istakao Lu Vilijams koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i ubacio 30 poena uz šest asistencija, a odlično ga je pratio Montezi Harel sa 25 poena i šest skokova. Sjajnu partiju pružio je i Blejk Grifin koji je uz 18 piena dodao i 12 skokova i šest asistencija.

Kod Kingsa je posle Bogdanovića najefikansiji bio Džordž Hil sa 21 poenom, Zek Rendolf je dodao 16 uz sedam skokova, Kosta Kufos je upisao 14 poena uz isto toliko skokova, a Badi Hild se zaustavio na istom broju poena kao grčki centar uz pet asistencija i četiri skoka. Vili Koli-Stain je meč završio sa 12 poena i sedam skokova.

Boston je u meču koji je odigran u Londonu slavioprotiv Filadelfije rezultatom 114:103, stigavši tako do svoje 25. pobede u sezoni.

Uprkos odličnom startu utakmice Siksersa, koji su sredinom druge deonice imali i prednost od 49:27, Sletiksi su u nastavku uspeli da dođu do preokreta i čak ubeljivo trijumfuju.

Već do odlaska na odmor prednost Filadelfije iznosila je svega 57:48, a do kopletnog preokreta je došlo sredinom trećeg kvartala kada su Kelti poenima Tajsa poveli sa 69:68.

Od tog momenta tim iz Masačusetsa je preuzeo kontrolu na ovoj utakmici, treći period završio vođstvom od 85:79, a nakon četiri minuta igre u poslećoj deonici imali su 97:83.

Do kraja utakmice prednost ekipe Breda Stivensa više nije pala ispod dvocifrene, a u jednom trenutku dostigla je i maksimalnih plus 19.

Izvor:Youtube/Rapid Highlights

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejlin Braun sa 21 poenom, a pratio ga je Kajri Irving sa poenom manje uz sedam asistencija i šest skokova. Zapaženi su bili i Markus Moris sa 19 poena i osam skokova, Džejson Tejtum sa 16 poena, odnosno Al Horford sa 13 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Kod Filadelfije prednjačio je Džej Džej Ridik sa 22 poena (5/9 za tri) i sedam skokova, Ben Simons je dodao 16 poena, a odilčan je bio i Džoel Embid sa 15 poena i 10 skokova. Dario Šarić meč je završio sa 14 poena.

U Kanadi je viđena demonstracija sile Reptorsa, koji su i bez Kajla Laurija prosto počistili sa terena Klivlend rezultatom 133:99, uz 22 poena Freda Van Vlita, Jonas Valančiunas je uz 15 poena dodao i 18 skokova, dok je Damar Derozan uz 13 poena dodao i osam skokova.

Sa druge strane, kod Klivlenda je bio raspoložen samo Lebron Džejms sa 26 poena, a sledeći na listi strelaca bio je Džef Grin sa 13 poena. Kevin Lav je uz 10 poena dodao i devet skokova.

 

Boston-Filadelfija 114:103

Toronto- Klivlend 133:99

Kakramento-LA Klipersi 115:121

LA Lejkersi-San Antonio 93:81

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter