0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Real pustio Šveda, ali zaključao sve ostale, Žalgiris srušio i Unikahu

Objavljeno: 12.01.18 u 21:25

Pored Efesa, pobede u 17. kolu Evrolige ostvarili su još Real Madrid protiv Himkija i Žalgiris protiv Unikahe.

Košarkaši Reala su na gostovanju Himkiju odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone i, kao niko do sada, uspeli da razbiju Himki na njegovom parketu.

Iako Luka Dončić nije odigrao na svom prepoznatljivom nivou i ubacio je ‘samo’ 10 poena, Real je predvodio Rudi Fernandez sa 16 koševa, a Valter Tavares i Fabijan Kozer imali su po 11 poena.

Kod domaćina ponovo je najefikasniji bio Aleksej Šved koji je upisao 23 poena.

Nešto kasnije svoj meč su počeli Žalgiris i Unikaha u Kaunasu, a pobedu je u vrlo neizvesnom meču i završnici odneo litvanski tim rezultatom 79:77.

Ključnu prednost Žalgirisu doneo je Vasilije Micić sa linije penala 13 sekundi pre kraja. Zatim je Rej Mekalum propustio priliku da spasi Unikahu, ali nije uspeo i bodovi su ostali u Kaunasu.

Najefikasniji igrači su večeras imali po 14 poena, Kevin Pangos i Paulijus Jankunas u domaćem timu, a Adam Vačinski u taboru gostiju.

Vasilije Micić je imao samo tri poena, ali i devet asistencija, dok je kod ekipe iz Malage Nemanja Nedović upisao 11 poena i devet asistencija, a Dragan Milosavljević osam koševa.

Evroliga – 17. kolo

Četvrtak

Panatinaikos – Barselona 82:75
Makabi – Bamberg 90:88
Armani – CSKA 81:107
Valensija – Fenerbahče 67:80

Petak

Himki – Real Madrid 78:95
Efes – Crvena zvezda 104:95
Žalgiris – Unikaha 79:77

20.30 Baskonija – Olimpijakos

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter