0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U RUKOMETU: ‘Orlovi’ bez krila i odbrane nemoćni protiv raspucanih Hrvata (FOTO)

Objavljeno: 12.01.18 u 22:02

Na početku Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, Srbija je poražena od domaćina rezultatom 32:22 (14:9) u prepunoj ‘Spaladijum areni’ u Splitu.

Posle današnjih manjih incidenata po Splitu i burne uvertire, prisustvovali smo vređanju himne reprezentacije Srbije i oglušenju publike čak i na molbe hrvatskih igrača da to ne čine. Nije vredelo.

Ali, kada se radi o 60 minuta utakmice, navijanje je bilo fer i korektno, ali u domaćinskoj atmosferi Hrvatska nije mogla da izgubi. U isto vreme, rukometaši Srbije su pravili nesvakidašnje greške kojima su sami sebe odveli u veliki minus.

Posle nešto mirnijeg egal početka, Hrvatska je počela iz napada u napad da stvara sve veću prednost, ali su ‘orlovi’ imali odgovor. Odličnom krađom i kontrom Markovića Srbija je došla do 10:9, ali je u narednih nekoliko minuta dozvolila neshvatljiv pad, primila četiri gola i na poluvreme otišla sa pet golova zaostatka – bilo je 14:9.

FOTO: STARSPORT

Drugo poluvreme nije donelo bilo kakvu promenu na parketu. Šta više, Hrvati su uvećavali svoju prednost, pre svega preko brzih centara i kontranapada, za koje nismo imali rešenja. Kada se na to pridodaju slabe odbrane naših golmana i golovi hrvatskih bekova, ishod je jasan.

Srbija je dva puta imala priliku da pogodi prazan gol Hrvatske, stizao je Alilović dva puta da se vrati na svoj gol, pa je upisivao odbrane čak i tada i imao ih je koliko i svi srpski golmani u tom trenutku – 2/21.

‘Orlovi’ su propuštali svoje prilike, a ‘vatreni’ nisu i razlika je bila očekivana. Kasnije je narasla čak do maksimalnih 10 golova viška, a na kraju je bilo 32:22.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji u taboru ‘orlova’ bio je Petar Nenadić sa šest pogodaka, Nemanja Zelenović je dao pet, Nemanja Ilić četiri, a Žarko Šešum dva gola.

Srbija se za dva dana sastaje sa selekcijom Švedske i tada će imati priliku da pobedom naprave veliki korak ka drugoj fazi, pošto je Island ranije danas savladao Šveđane sa 26:24.

Grupa A:

Švedska – Island 24:26 (8:15)
Hrvatska – Srbija 32:22 (14:9)

Hrvatska Srbija 32:22 (14:9)
Sudije: Lars Gipel i Markus Helbig, obojica iz Nemačke

HRVATSKA: Stevanović, Alilović, Mihić, Duvnjak, Stepančić, Kopljar, Vori, Gojun, Horvat, Karačić, Mandalinić, Štrlek, Čupić, Musa, Mamić, Cindrić.

SRBIJA: Cupara, Ivanišević, Šešum, Vujić, Đukić, Benjanski, Nenadić, Radivojević, Marković, Dordić, N. Ilić, Jovanović, Zelenović, Marsenić, Vujin, Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter