0
Evropske lige

FOTO: twitter.com/FCBarcelona

ĆAVI: Real ne želi da igra lep fudbal poput Barselone

Objavljeno: 10.01.18 u 12:01

Legenda Barselone Ćavi Ernandez rekao je u izjavi datoj portalu „El Pais“ da je razlika između Reala iz Madrida i njegovog bivšeg kluba u samom shvatanju fudbala i kulturi.

Iako su osvojili titulu prošle sezone, fudbaleri Zinedina Zidana ove godine imaju zaostatak od čak 16 bodova u odnosu na Barselonu, a Ćavi, koji trenutno igra za Al Sad u Kataru, veruje da je mnogo veći problem nedostatak lepote:

Barselona je poslednji ispit za fudbalere. Najteži i najzahtevniji klub na svetu. U Madridu ne igraju toliko lepo. Na „Bernabeu“, ukoliko defanzivac raspali po lopti i pošalje je na tribine, aplaudiraće mu. To je kultura tamo. Na „Kamp Nou“ je drugaćije. Ukoliko pošalješ loptu na tribine, mrmljanje i kritike su toliko jaki i glasni da postane negativno. I tako je od vremena Johana Krojfa.

Ćavi je za takav pristup „optužio“ Žozea Murinja:

Murinjov Real je igrao brzo, nisu zaustavljali loptu i nadali su se da će Di Marija, Kristijano Ronaldo i Karim Benzema probiti odbranu, tako sad igraju sa Bejlom… Ne žele da igraju fudbal, zaključio je Ćavi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter