1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BEZ PREMCA: Veliko priznanje za Bogdanovića, ali i srpsku košarku!

Objavljeno: 09.01.18 u 18:07

Srpski reprezentativac i član Sakramento Kingsa pobrao je veliko priznanje na počektu ove godine.

Naime, specjalizovani košarkaški sajt „Eurobasket“ proglasio je Bogdana Bogdanovića za najboljeg košarkaša Evrope za 2017. godinu.

Srpski bek je u godini za nama predvodio istanbusli Fenerbahče do prve titule prvaka Evrope u istoriji kluba, sa reprezentacijom osvojio srebro na Evrobasketu, a takođe i uspešno započeo svoju epizodu u NBA ligi u Sakramentu.

Veliko priznanje pobrao je još jedan Srbin, a to je trener Igor Kokoškov, koji je reprezentaciju Slovenije predvodio do istorijskog zlata na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Što se tiče idealnog tima godine, uz Bogdanovića su se u njemu našli još i Luka Dončić (Real Madrid), Nando De Kolo (CSKA), Jorgos Printezis (Olimpijakos) i Ekpe Judo (bivši igrač Fenerbahčea)

U drugoj petorci su svoje mesto pronašli: Miloš Teodosić, Kit Lengford, Aleksej Šved, Tornike Šengelija i Jan Veseli.

Tako Srbija može da se podiči da mađu ima najboljeg košarkaša i trenera Evrope, a tu je i Teodosić u drugom timu i to svakako opravdava onaj čuveni slogan: „Srbija zemlja košarke“.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter