0
Ostali sportovi

ON ĆE BITI NA POSEBNOM UDARU: Vujić- Očekujem uvrede u Splitu, ali tribine me ne zanimaju!

Objavljeno: 07.01.18 u 15:36

Krajem prošle godine rukometnom javnošću je odjeknula vest da će Stefan Vujić zaigrati za reprezentaciju Srbije, iako je prethodno nastupao za Hrvatsku.

Verovatno bi se jako mali broj sporista odlučio na sličan potez, koji je posebno privukao pažnju iz razloga što će se predsnojeće Evropsko prvenstvo održati upravo u Hrvatskoj, sa kojom će naša selekcija i otvoriti takičenje 12. februara.

Od momenta kada je doneo odluku da nastupi za „Orlove“ Vujić je bio svestan da će se zbog toga naći na udaru u zemlji u kojoj je rođen, ipak on za to mnogo ne mari jer je rukomet jedino što ga zanima.

-Verovatno će biti uvreda sa tribina, uvek se nađe neki „pametan“… Ne zamaram se tim stvarima, siguran sam da niko neće uleteti na teren da nas bije. Čuo sam i da će obezbedjenje biti veliko, a ako i dodje do nekog incidenta napraviće sami sebi zlo. Nadam se da će sve najbolje proći-, rekao je Vujić u najavi kontinentalnog šampionata.

On je istakao da njega i saigrače ne treba da zanimaju dešavanja na tribinama, već moraju da budu maksimalno fokusirani da dešavanja na terenu.

-Ne zanimaju me tribine, samo moja ekipa i da što bolje izgledamo. U suprotnom bi me omelo, ne samo mene, već i ceo tim. Nećemo da dozvolimo da spoljne stvari utiču na nas- jasan je Vujić, koji ističe da se nakon odluke da promeni reprezentaciju čuo sa nekadašnjim saigračima.

-U šali je bilo nekih prozivki, drugarski i bez zle krvi. Poželeli su mi puno sreće, zdravlja i uspeha, osim u susretu sa Hrvatskom-, rekao je bek Seaue.

Vujić smatra da je šansa naše reprezentacije u prvom meču to što će Hrvatska imati ogroman pritisak, da potvrdi ulogu favorita protiv velikog rivala.

-Hrvatska je dobro znani protivnik, na njima je pritisak jer imaju imperativ rezultata otkad su dobili domaćinstvo turnira. Tenzije i stres im rastu, mnogo su uložili u svim aspektima u organizaciji… Imaju ogroman pritisak i to može da bude naš veliki plus- rekao je reprezentativac Srbije, koji je za kraj istakao da porazi u pripremama ne treba da brinu.

-Dobro da je sada došao poraz, nego kasnije kada je bitno. Ipak, svaki poraz boli, da li u prijateljskom ili takmičarskom meču, duel sa Makedoncima bio je da vidimo u kom smeru ćemo ići. Nismo bili dovoljno agresivni, fokusirani i skoncentrisani, a malo je i umor učinio svoje, kao i povrede- zaključio je Stefan Vujić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter