10
Domaći fudbal

DARKO PANČEV: Hajduk nudio najbolje uslove, Partizan se silno trudio da me dovede, ali…

Objavljeno: 06.01.18 u 16:39

Junak najvećeg uspeha u istoriji crveno-belih, čovek koji je postigao odlučujući gol u pohodu na titulu prvaka Evrope, otkrio je neke zanimljivosti koje su prethodine njegovom dolasku na „Marakanu“.

Ko zna kakva bi istorija Crvene zvezde danas bila, da Darko Pančev nije poslušao svoje srce već pošao put Humske, Splita ili Zagreba, a prema njegovim rečima mogao je da bira.

Zlatna kopačka” Evrope u sezoni 1990/1991 otkrila je u razgovoru za „Večernje novosti“ neke vrlo interesantne detalje u vezi njegove katijere, koja je mogla biti i drugačija da njegova ljubav prema crveno-belim bojama nije bila toliko jaka.

– Nije tajna da su me tražili svi timovi velike četvorke. Hajduk mi je ponudio najbolje uslove. Moram da priznam da su se čelnici Partizana zaista trudili da me dovedu u Humsku. Ipak, odlučilo je to što smo svi u mojoj familiji, i otac i brat, navijali za Vardar i – Zvezdu. Dakle, odlučilo je srce! Crvena zvezda je za mene, u moje vreme, predstavljala san. Kao i za svakog mladog igrača. Meni se san ispunio jer bila je privilegija, a tako je i danas, da nosiš crveno-beli dres. Da igraš na prepunom stadionu, pred zaista fenomenalnim navijačima, istakao je Pančev za „Novosti“.

On je tada napravio možda i svoju najbolju odluku karijere, ali po odlasku iz Beograda napravio je jednu koju smatra verovatno i najvećom greškom.

– Tadašnji predsednik Real Madrida Ramon Mendoza dolazio je dvaput u Beograd da bi me angažovao. Istina je i da me je zvala i Barselona, odnosno da su vođeni razgovori sa tastom Johana Krojfa koji je bio menadžer i radio sa Kataloncima. Tražio me je i Aleks Ferguson koji je izrazio veliku želju da me dovede. To nije nikakva tajna- zaključio je Darko Pančev.

0
0

10 Komentara

  1. Partizan je te dve titule osvojio na terenu, jer je bio najbolji, osvojio je najviše bodova i imao najbolju gol-razliku… A kako je srpski DB radio za CZ, kako je otimao igrače i dr. …, to se raspitaj kod starijih kolega….

    0
    0
    Odgovori
    • @Del Boy
      Raspitaj se ti malo kod starijih.Notorna je laž da je Partizan titule 1985/86 i 1986/87, osvojio na terenu.Naprotiv , osvojio je van terena , zato što je odbio da izađe na ponovljeni meč Željezničaru u poslednjem kolu, po odluci FSJ , kažnjen je se 0-3, izgubio titulu, onda je kažnjen sa -6 bodova sa nekolicinom ostalih ekipa.Te sledeće sezone 1986/87 Vardar uzima titulu, što je verifikovano u UEFA biltenu,. ali Partizan kao miljenik DB ,JNA, komunističkih struktura u vrhu SFRJ, na volšeban način preko Suda udruženog rada, poništava odluku FSJ-a i dodeljuje Partizanu 2 titule.Tako da sada imamo 2 šampiona (Vardar i Partizan) za prvenstvo SFRJ 1986/87, što je pravno nemoguće.Poenta priče je da Miljanić nije imao gotovo nikakvog uticaja u to vreme i te priče da on „vedrio i oblačlo u korist Zvezde“ su čista laž. Naprotiv, Partizan je uvek imao vetar u ledja od strane države i državnog vrha.

      0
      0
      Odgovori
  2. Izgleda da je postali moderno menjati ljubav. Slučajno sam neko ko se zna sa familijom Darka Pančeva i sa njim lično i znam da su svi navijači Partizana. Zato me čudi ova Darkova nebuloza. On valjda zna da je uzeo kaparu koju je primio od Partizana i koju je čuvala njegova prva supruga u Londonu u trenutku kada je on bio na putu u Humsku. Međutim, Miljanić koji je tada vedrio i oblačio je imao drugačiji plan. Ostalo je istorija.

    0
    0
    Odgovori
    • A kako je taj , svemogući Miljanić ili kako ti kažeš da je „vedrio i oblačio“u to vreme , kako je onda dozvolio da Partizan dobije 2 titule prvaka SFRJ,1985/86 i 1986/7?Da je stvarno Miljanić bio toliko moćan, on ne bi nikada dozvolio da nekakav Sud udruženog rada , mimo FSJ, dodeli titule Partizanu.Ta priča o Miljaniću je dosta šuplja i neistinita.

      0
      0
      Odgovori
      • Druže Sud nije dodelio već vratio titule Partizanu koje su im Slavko Šajber i Miljan Miljanić nezakonito oduzeli. U oba slučaja Partizan je osvojio titule a pijani Šajber je umislio da je iznad Zakona.

        0
        0
        Odgovori
        • Druže, a kako to da imamo 2 šampiona SFRJ za sezonu 1986/87?Vardar i Partizan.UEFA je priznala odluku FSJ-a o kaznama za prethodnu sezonu i proglasila Vardar za šampiona, koji je uzgred te sezone učestvovao u Kupu Šampiona i onda Sud udruženog rada poništava odluku.FSJ je po Statutu UEFA jedini legitimni organ u ovakvim situacijama.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter