0
Evropske lige

SINDROM „SINIŠA“: Evo zbog čega su Ljajić, Beloti i drugovi plakali za Mihajlovićem (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.18 u 00:05

Utakmica četvrtfinala Kupa Italije, protiv gradskog rivala Juventusa, bila je poslednja utakmica Siniše Mihajlovića na klupi Torina.

Tako je nekadašnji selektor reprezentacije Srbije, nakon 20 meseci boravka „pod Alpima“ završio svoju epizodu Torinu, gde je pod njegovom palicom procvetalo nekolicina igrača reprezentativnog kalibra.

Kako je prethodno u Milanu bacio u vatru mlade Donarumu, Romanjolija, Lokatelija, tako su tokom njegovog boravka među „Bikovima“ na Apeninima procvetala neka nova fudbalska imena poput Belotija, Falkea, Bazelija, Zapakoste, o kojima ćemo u budućnosti svakako dosta slušati

Svakako igrač koji je obeležio Mihinu eru u Torinu jeste Andrea Beloti, koji je pod trenerskom palicom našeg trenera došao i do seniorske reprezentacije Italije.

Popularni „Galo“ je može se reći najveći Mihajlovićev izum, pošto je prve sezone u kojoj ga je legenda našeg fudbala promovisala u prvog napadača tima odgovorio sa 28 pogodaka (24 u ligi) i osam asistencija, na 38 utakmica. Bolji učinak od njega imali su samo Edin Džeko (29) i Dirs Mertens (28).

Kada se pogleda učinak iz prethodne sezone 2015/16, gde je Beloti na 37 utakmica postigao 12 golova, napredak je više nego očigledan. Neki će se uhvatiti učinka napadača iz tekuće sezone (7 pogodaka na 18 utakmica) u pokušaju da ospore uticaj Mihajlovića, ali jednostavno to je već i pitanje motivacije igrača koji je jasno pokazao da je prerastao sredinu.

Uostalom suze Belotija, Ljajića i drugova nakon otkaza Mihajloviću najbolje govore o uticaju koji je ovaj čovek imao na njihove karijere.

Takođe imamo i Falkea, kojeg se Roma odrekla kao velikog razočaranja, a od dolaska u Torino njegova karijera je ponovo krenula uzlaznom putanjom, tako gde se zaustavila nakon odlaska iz Đenove.

Španski krilni napadač čionio je tokom prošle sezone opasan trougao iza isturenog Belotija, koji su još činili Iturbe i Ljajić. Falke je sezonu okončao sa 12 pogodaka i osam asistencije, a jedan je od najboljih igrača „bikova“ i u tekućoj sezoni i nema sumnje da će klub dobro profitirati njegovom prodajom.

Mnogi Davidea Zapakostu, koji je ove sezone važan deo rotacije Čelsija, smatraju izumom Antonija Kontea, međutim to je još jedan u nizu igrača koji se razigrao kod Siniše Mihajlovića, a među njima je svakako i Adem Ljajić, koji je nakon ne previše uspešne sezone u Interu sebe ponovo pronašao u Torinu. Takođe kod Mihajlovića je na sceni Serije A po prvi put zablistao i Vanja Milinković-Savić.

Možda rezultati ove sezone ne idu u prilog popularnom Mihi, možda je to 10. mesto ispod očekivanja za ovaj tim Torina, ali srpskom stručnjaku niko ne može da ospori činjenicu da je kad god je od nekud odlazio iza sebe ostavljao fudbalski svet bogatijim za bar po koje novo ime.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter