0
Evroliga

FOTO: Euroleague/Twitter

EVROLIGA: Olimpijakos bez problema protiv Armanija, Šved srušio Bamberg

Objavljeno: 05.01.18 u 22:26

Tim iz Pireja ptrvrdio je ulogu favorita u meču sa Milanom i slavio rezultatom 87:80, dok je u meču koji se u isto vreme igrao u Nemačkoj Himski slavio protiv Bamberga sa 74:70.

Olimpijakos je od samog početka do kraja utakmice u dvorani „Mira i prijateljstva“ imao apsolutnu kontrolu nad dešavanjima na terenu, do poluvremena otišao na 48:34, a ova prednost je u trećoj deonici rasla i plus 17, sa koliko se i ušlo u poslednji kvartal.

Poslednjih deset minuta bili su samo odrađivanje posla za ekipu Joanisa Sfaropulosa, a sve što su gosti uspeli da urade jeste da upristoje ovaj poraz.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Kostas Papanikolau (7sk)  i Kajl Viltdžer sa po 15 poena, dok je poen manje ubacio Vasilis Spanulis (7as). Naš Nikola Milutinov je nakon izlaska iz povrede odigrao odličnu rolu i za devet minuta na terenu upisao osam poena uz tri skoka i asistenciju.

Kod gostiju najistaknutiji je bio Endju Gaudlok sa 20 poena, Kurtis Džerels je uz 15 poena podelio i četiri asistencije, dok su Kejleb Tarčevski i Mindaugas Kuzminskas dodali po 12 poena.

Mnogo neizvesnije bilo je u Nemačkoj, gde je Himki posle rovovske borbe srušio domaći Brose Baskets rezultatom 74:70.

Čitavim tokom utakmice imali smo izjednačenu borbu, gde se maltene igralo koš za koš a u vrlo neefikasnoj završnici bolje se snašao ruski tim.

Ekipu iz Podmoskovlja do pobede u ovom susretu je predvodio Aleksej Šved sa 28 poena i šest asistencija, a odličan je bio i Malkom Tomas sa 16 poena sedam skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije.

Kod domaćina prednjačio je Dorel Rajt sa 20 poena i 10 skokova, Danijel Heket je uz 12 poen dodao i šest asistencija ali i pet izbuglenih lopti, a dvocifren je bio i Rubit Ogastin sa 10 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter