0
Evropske lige

FOTO: FIFA

TIHI BUNT KOJI JE ODJEKNUO: Ovako se komentatori italijanske nacionalne televizije bore za prava svojih gledalaca

Objavljeno: 04.01.18 u 23:24

Utakmica italijanskog Kupa između Juventusa i Torina, koju je „Stara dama“ dobila sa 2:0, protekla je u neobočnoj tišini.

Naime komentatori italijasnke televizije RAI iskazali su svoj bunt, zbog činjenice da ta televizija po prvi put u istoriji neće prenositi utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva, tako što su ćutali tokom čitavog prenosa pomenutog susreta italijanskog Kupa.

Prava za prenos Mundijala u Rusiji je u Italiji otkupio Mediaset, tamošnja najveća komercijalna televizija koju je 1987. godine oformio bivši predjednik Milana, Silvio Berlusconi.

Italijanska državna televizija RAI, godišnje za sport odvaja 200 miliona eura, ali je ostala bez prava prenosa utakmica italijanske Serije A, kao i utakmica Svetskog prvenstva, zbog čega su vrlo ozlojeđeni.

-Smatramo neprihvatljivim da je sport sada privilegija za one koji mogu priuštiti pretplatu na pay-tv. Želimo sport za svakoga i za sve. Izvinjavamo se gledaocima zbog neprijatnosti, ali smatrali smo ovaj protest neophodnim. Građani koji plaćaju televizijsku pretplatu imaju pravo da besplatno gledaju najvažnije sportske događaje.- izjavili su novinari televizije RAI.

Podsećamo, RTS je takođe izgubio pravo prenosa kvalifikacija za naredno prvenstvo Evrope, kao i novoformiranu Ligu nacija, tako da će dobar deo građana Srbije biti u problemu da na telefiziji gledaju mečeve „Orlova“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter