0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BARANI SE NE ŠALE: Trojica Amera na meti Mornara, među njima poznato evroligaško ime, ali i nekadašnja želja ‘večitih’!

Objavljeno: 04.01.18 u 20:43

Crnogorski tim se u drugom delu profilisao kao jedan od najozbiljnijih kandidata za plej-of ABA lige, a dobri rezultati podigli su i njihove apetite.

Očigledno je da Mornar ne želi da propusti šansu koja im se pruža, da se po prvi put nađu među četiri najbolja tima regiona, pa stoga žele dodatno da ojačaju svoj roster.

Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti, Barani pred ključni deo sezone žele da se pojačaju trojicom Amerikanaca, među kojima su i našoj javnosti dva dobro poznata imena.

Kao potencijalna pojačanja tima Mihaila Pavićevića pominju se Džastin Dentmon, Toni Mičel i Majk Heris, a jasno je da bi svaki od njih predstavljao ozbiljno pojačanje za visoke ciljeve u ABA ligi i FIBA Evrokupu.

Džastin Dentmon (32) je verovatno i najpoznatiji od pomenute trojice, pošto je godinama nastaupao u Evroligi, gde se najviše pamte njegove partije u dresu Žalgirisa. Iskusni plejmejker je u Evropi igrao još i za Armani i Galatasaraj a takođe ima i NBA iskustvo, pošto je nastupao za ekipu Toronta.

Dosadašnji deo sezone Dentmon je proveo u Teksas Ledžendsima, razvojnom timu Dalas Maveriksa, gde u proseku ubaciuje oko 30 poena po meču.

Drugi igrač koji se povezuje sa Mornarom, Toni Mičel (26), takođe je jako dobro poznat ovdašnjoj javnosti pošto se prošle sezone pominjao kao potencijalno pojačanje Partizana, a dve godine ranije povezivan je i sa Crvenom zvezdom.

Krilni košarkaš takođe trenutno nastupa u razvojnoj ligi, za Siuk Fals Skajforse, filijalu Majami Hita, gde prosečno beleži 22,6 poena uz više od 7 skokova i 4 asistencije. Mičel ima dosta evropskog iskustva pošto je u karijeri nastupao za Dinamo Sasari , Estudijantes, Krasni Oktobar, a takođe igrao je i za kineski Hebei ali i Milvoki Bakse u NBA.

Poslednji na listi mogućih pojačanja je Majk Haris, bek-krilo kineskog Fujidžana, koji u najmnogoljudnijoj zemlji sveta prosečno beleži 20,7 poena uz 12,5 uhvaćenih lopti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter