0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JEDNA REČ – LJUDINA: Fudbaler Napretka svaku platu prosleđivao u humanitarne svrhe!

Objavljeno: 04.01.18 u 13:17

Ponekad, nekim gestom, ljudi nas podsećaju koliko još uvek onog lepog i humanog ima među nama.

Na jedan nivo iznad običnog fudbalskog radnika otišao je Nikola Mitrović, sada već bivši fudbaler Napretka.

Vratio se u Superligu Mitrović posle nekoliko inostranih sezona i dokazao da je još uvek u mogućnosti da pruža vrhunske igre, te kako je stajalo u ugovoru, sada na zimskoj pauzi uzeo ispisnicu u Kruševcu i karijeru najverovatnije nastavlja u Poljskoj.

Ali nije to razlog zbog kojeg se njegovo ime danas masovno pominje u medijima, već humanost. Bivši vezista Partizana je po dolasku u Kruševac nakon igranja za Anortozis dogovorio sa upravom da svako njegovo mesečno primanje bude usmereno humanitarnoj organizaciji ‘Budi human’ koja uglavnom pomaže bolesnu decu.

U prvi mah Mitrović nije želeo da to dođe do javnosti, a kako ipak jeste, dao je izjavu povodom svoje odluke:

– Uvek sam spreman da pomognem, odazivao sam se raznim akcijama, jer želim i mogu. Kada sam se vratio u Napredak odlučio sam da svaku mesečnu zaradu dam u humanitarne svrhe, jer znam da će taj novac nekmome značiti. U dogovoru sa klubom moja plata je direktno odlazila na račun organizacije „Budi human“, čiji je osnivač naš nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić. Imao sam sreće i zaradio dosta, nadam se da ću još. Trudiću se da pomažem kad god i koliko mogu, rekao je nekadašnji kapiten Makabija iz Tel Aviva za ‘Sportski žurnal’.

Mitrović je i ranije učestvovao u humanitarnim akcijama, jedna od poslednjih jeste učestvovanje u humanitarnoj aukciji dresova akcije ‘Koš za sreću’ gde je donirao svoj dres iz Makabija uz njegovog kuma, defanzivca Željezničara Josipa Projića koji je takođe ‘čest gost’ humanitarnih akcija pomaganja socijalno ugroženih, višečlanih porodica od strane akcije ‘Koš za sreću’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter