0
Evropske lige

POVRATAK U EVROPU: Nekadašnja uzdanica Arsenala i Šahtjora karijeru oživljava u Poljskoj (FOTO)

Objavljeno: 04.01.18 u 21:56

‘Skupila se prašina’ preko imena Eduarda da Silve, ali je ovim transferom rešio da je oduva i otvori novo poglavlje svoje karijere.

Eduardo da Silva svima je postao poznat kada je 2002. godine kao Brazilac po nacionalnosti uzeo hrvatski pasoš i zaigrao za reprezentaciju Hrvatske za koju je upisao čak 64 nastupa i postigao 29 golova.

Sećamo se da je kao ‘otkriće’ Dinama iz Zagreba otišao u Arsenal, zatim ostavio dubok trag u Šahtjoru iz Donjecka, a kasnije ‘lutao’ Flamengu i Atletiko Paranaenseu. Činilo se da će karijeru završiti u rodnoj zemlji.

Ali, 35-godišnji fudbaler odlučio je da se ponovo vrati u Evropu i to u Legiju iz Varšave sa kojom je danas potpisao jednogodišnji ugovor posle uspešnih medicinskih pregleda.

– Legija je klub velike tradicije, cenjen širom Europe. Znam da svi ovde žele samo pobede. Igrao sam u velikim klubovima i svestan sam pritiska. Verujem da će moje iskustvo pomoći da ekipa osvaja trofeje – rekao je Eduardo na predstavljanju u Varšavi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter