0
Košarka

FOTO: NBA.COM

NBA: Bjelica solidan u pobedi nad Lejkersima, rekord karijere Derouzana

Objavljeno: 02.01.18 u 09:10

Prvog dana ove godine odigrano je četiri mečeva u NBA ligi, a dva su rešena tek nakon produžetka.

Pogotovo je zanimljiv bio onaj imeđu Toronta i Milvokija u kojem su Reptorsi slavili sa 131:127.

Međutim, taj duel će ostati upamćen po neverovatnoj igri Demara Derouzana koji je noćas postavio rekord karijrere sa 52 poena, ali i franšize! Derouzan je tako ušao u istoriju kao igrač koji je postigao najviše poena na jednoj utakmici za Toronto, a pre njega su prvo mesto držali Vins Karter i Terens Ros koji su uspevali da dođu do brojke od 51 poena na meču.

Kanađani su bili bolji rival u meču, ali Baksi se nisu olako predavali. U dva navrata su se odličnim serijama vraćali iz minusa, prvo, tokom drugog, a onda i u finišu četvrtog kvartala kada su izborili produžetak. Međutim u njemu nisu imali nikakve šanse jer je Toronto zaista bio za klasu bolji rival.

Sem Derouzana, raspoložen je bio kod Reptorsa i Kajl Lauri sa 26 poena, dok je Erik Bledso na drugoj strani imao 29, a Janis Adetokumbo takođe 26.

Minesota Timbervulfsi su nastavili sa dobrom košarkom i upisali novu pobedu. Ponovo na krilima Viginsa i Batlera, a ponovo bez veće minutaže za Nemanju Bjelicu. Srbin je igrao 14 minuta i za to vreme imao četiri pet poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

Los Anđeles Lejkersi su noćas bili u potpunosti nadigrani, od momenta kada su centri skakali za loptu pa sve do poslednje sirene koja je oglasila kraj utakmice, nijednom nisu imali vođstvo. Tokom svih 48 minuta utakmice je Minesota vodila, a najveća prednost bila je plus 20 nekoliko minuta pred kraj utakmice.

Džimi Batler je imao 28 poena i devet asistencija, Endru Vigins je uspisao 21 poena i devet skokova, a Džordan Klarkson je na drugoj strani bio najbolji sa 20 poena.

REZULTATI:

Orlando – Bruklin 95:98
Milvoki – Toronto 127:131
Portland – Čikago 124:120
LA Lejkers – Minesota 96:114

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter