0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Derik Nidam ‘izrešetao’ Megu, Cedevita sigurna u Laktašima

Objavljeno: 30.12.17 u 18:55

Košarkaši Mornara ostvarili su na domaćem terenu pobedu nad gostima iz Sremske Mitrovice, rezultatom 87:83, u meču 14. kola regionalne lige.

Ekipa Dejana Milojevića imala je svoje šanse za pobedu u Baru, sredinom druge četvrtine imala i predsnot od 34:22, ali je Mornar do odlaska na odmor ovu razliku istopio na samo tri poena (48:45).

Nastavak je doneo dosta izjednačenu igru, u kojoj je domaćin ipak preuzeo blagu rezultatsku kontrolu, a tri minuta pred kraj trećeg kvartala crnogorski tim je vodio sa 67:59.

Ipak do poslednjem desetominutnog perioda Mega je uspela da prednost rivala spusti na svega dva poena, a u poslednjoj četvrtini viđena je velika borba, gde je Mornar konstantno održavao tri do četiri poena prednosti.

U poslednji minut se ušlo sa vođstvom Barana od 86:83, a gosti su propustili da u dva navrata dohvate izjednačenje, pošto su otvorene šuteve za tri promašivali Sinovec i Čančar. Na kraju je pobedu domaćina potvrdio Derik Nidam sa linije penala.

Upravo je američki bek bio i najzapaženiji akter ove utakmice, pošto je zabeležio sjajan učinak od 36 poena (7/11 za tri) a uz to je dodao šest skokova i tri asistencije.

Odličan je bio i Uriš Luković koji je uz 16 poena uhvatio i 11 skokova, dok je Rejli-Ros ubacio 15 poena.

Kod Mege je najistaknutiji bio Goga Bitadze sa 21 poenom, uz 6 skokova, dok su Čančar i Fundić dodali po 14 poena.

U drugoj utakmici, odigranoj u isto vreme, Cedevita je na gostovanju u Laktašima bila bolja od Igokee, rezultatom 69:61.

Zagrepčane je do 11 pobede predvodio Filip Krušlin sa 15 poena, dok su Nikols i Stipanović dodali po 13.

Kod Igokee najefikasniji je bio Nikola Jeftović sa 21 poenom, dok je Robert Rikić dodao 10.

ABA liga- 14. kolo

Zadrar-MZT 105:80

Mornar-Mega Bemaks 87:83

Igokea-Cedevita 69:61

FMP-Partizan

Cibona-Budućnost

Crvena zvezda-Olimpija

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter