0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VEROVALI ILI NE: Voša moli Boga da Lacio proda SMS-a, to joj je poslednja šansa!

Objavljeno: 27.12.17 u 18:35

Verovali ili ne, ali koliko se nerviraju navijači Lacija oko toga hoće li Sergej Milinković-Savić napustiti Rim ili ne, toliko se nerviraju i u upravi Vojvodine.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da bi Sergej Milinković-Savić za 170 miliona evra mogao u PSŽ. Ipak, sportski direktor ‘svetaca’ je za HotSport to demantovao, ali interesovanje Juvenutsa, Mančester junajteda, Liverpula i Barselone postoji. Pored navijača Lacija, rasplet očekuju i u Vojvodini, gde je sigurno prava drama, evo i zbog čega.

Naime, Vojvodina čeka procente od prodaje srpskog igrača, ali će ih dobiti samo ako ‘SMS’ Rim napusti u januaru. ‘Stara dama’ bi tako dobila novac od fonda solidarnosti za školovanje i podizanje igrača. Kako Sergej Milinković-Savić u februaru puni 23 godine, a pravila FIFA kažu da se novac za solidarnost dobija do igračeve 23 godine, u Novom Sadu mole Boga da Lacio proda mladog reprezentativca već u januaru.

Ako bi se to dogodilo Vojvodina bi mogla da inkasira od 3 do 5,1 milion evra. Evo i kako…

Sergej, rođen u španskoj Ljeidi gde je u tom trenutku fudbal igrao njegov otac Nikola Milinković, došao je u Omladinsku školu Vojvodine 2006. godine sa 11 godina, a otišao u Genk 2014. godine sa 19. Za igrače od 12, 13, 14 i 15 godina klubovima sledi 0,25 odsto od transfera, a za igrače od 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 i 23 godine 0,5 odsto.

Četiri puta 0,25, plus četiri puta 0,5 jednako je tri odsto, što bi u najboljem slučaju na prodaju od 170 miliona evra iznosilo 5,1 milion evra. Toliko bi zaradila Vojvodina.

Nije poznato da li je Vojvodina prilikom prodaje igrača u Genk potpisala još neke procente od njegove dalje prodaje, a ako nije, a Sergej tokom zime ne pređe u drugi klub, onda je ‘Stara dama’ napravila loš posao kada je reč o Milinkoviću-Saviću.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter