4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ OTKRIO: Poznat status Sejdube Sume u nastavku Partizanove sezone

Objavljeno: 27.12.17 u 14:18

Na novogodišnjem koktelu fudbalskog kluba Partizan, trener Miroslav Đukić je novinarima odgovarao na razna pitanja, a dotakao se i statusa Sejdube Sume.

Na početku razgovora, Đukić je sumirao proteklu godinu:

– Uspeli smo da se plasiramo u nokaut fazu Lige Evrope, u domaćem šampionatu se borimo za titulu, u kupu se borimo za titulu… Sigurno je da ćemo pokušati da u 2018. osvojimo titule i stvorimo Partizan na duže staze. Zadovoljan sam ostvarenim, ali to je proces, jer titule se ne osvajaju u decembru već na leto. Ekipa može da napravi pomak, ali u svim opcijama smo, sve dobro teče i nadam se da ćemo završiti sa osvojenim titulama koje svi u Partizanu traže.

Pred crno-belima je prelazni rok, kao i pokušaj da sustignu minus od devet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu u domaćem šampionatu na proleće:

Klub će napustiti igrači koji se nisu izborili za ozbiljniju ulogu, a radimo na dolasku onih koji će nas ojačati. Očekuje nas teška borba, ali ekipa raste, imamo prostora za napredak… To me raduje.

FOTO: STARSPORT

Na pitanje da li ga plaši to što još uvek nije obezbeđen nijedan potpis, Đukić je istakao da nema problema:

– Ne plaši me… Partizan je pokazao da je ekipa, težim da stvorim Partizan sa sistemom, gde su individualci ti koji donose prevagu. I to smo pokazali u ovoj godini, imali smo teških momenata, gde Suma nije funkcionisao, nije se osetilo, Tošić bio povređen, Janković, Kosovića koji je bio standardan smo izgubili na samom početku, ali je ekipa funckionisala i uspela je da „izvuče“ polusezonu. Najbitnije je da stvorimo dobru ekipu gde će individualci dati taj „plus“. 

Što se odlazaka iz redova crno-belih, najavio je da navijači ne bi trebalo da brinu:

Neće biti velikih odlazaka, nekontrolisanih, samo ono što mi dozvolimo, tako da se nadam da će kostur ekipe ostati. Na njega ćemo pokušati da dodamo pojačanja. Partizan je uvek spreman da poboljša šta može.

Mnoge zanima i status Sejdube Sume:

– Suma je naš igrač, i verujemo u njega. Došao je bez priprema, tako da… Siguran sam da će na proleće to biti drugi Suma.

FOTO: STARSPORT

A posebno se osvrnuo na čuvara mreže i osvajača „Zlatne lopte“ u srpskom fudbalu, Vladimira Stojkovića:

Stojković je odradio vrhunsku polusezonu, veoma bitan igrač, čovek za nas… Za Partizan, i u svlačionici, i na terenu. Bitno je što je dobio tu nagradu, jer će sa samopouzdanjem biti još bolji. Vrhunski je golman, i Partizan će sve učiniti da ostane. Da li će, videćemo, ali sam siguran da će klub, a i Stojković učiniti sve da bude uz nas. Ipak, napominjem, najvažnije je to što smo ekipa, i tu smo gde smo jer smo od početka upravo to – ekipa, zaključio je Đukić.

Sa novogodišnjeg koktela FK Partizan, Stefan Smuđa

0
0

4 Komentara

    • Stefane majstore, tvoja časna reč mi znači mnogo! Sada sam siguran da Suma, sa onako na izgled izmučenim licem, ima svega 26 godina. Sada mi je lakše! Ne znam da li se sećaš kada je u Real iz Madrida, igrao izvesni Džordž Vea, centarfor iz Liberije. U dokumentima koja su se nalazila u Madridu, je pisalo da ima 29 godina, ali nešto im je bilo sumnjivo pa su malo začeprkali po njegovim dokumentima, u Monroviji i gle čuda, otkrili da taj Džordć Vea, ima samo 43 godine! To je tada bio skandal neviđenih razmera! Ali, Stefane pošto si ti lično razgovarao sa Suminom babicom, koja je svojevremeno vodila njegov porođaj, ja ti bezrezervno verujem! Sada sam siguran da Suma ima svega 26 godina i da nije u petoj deceniji!

      0
      0
      Odgovori
  1. Većina igrača iz Afrike imaju po nekoliko paralelnih dokumenata. Jedna dokumenta su naprimer za bavljenje sportom, druga su za ostvarivanje nekih ličnih prava, itd. Ista je situacija i sa Sumom, njemu u dokumentima, kod fudbalskog menadžera stoji da ima dvadeset i koju godinu a u suštini on je u ranim pedesetim, i zato nije čudno što je njegova fizička sprema na nivou punjene paprike. Partizan treba ubuduće da otvori četvoro očiju kada kupuje ove znalce, koji samo što nisu proradili!Crveno

    0
    0
    Odgovori
  2. On je ovako pricao i na pocetku sezone, uvek je bio zadovoljan ali realnost je sasvim druga jer nezadovoljni navijaci i prazne tribine su odgovor za njegov rad.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter