3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Isključenja, tehničke, ‘bezbroj’ slobodnih bacanja i, na kraju, pobeda Zvezde u Mitrovici (FOTO)

Objavljeno: 25.12.17 u 20:12

Crvena zvezda je danas u srpskom derbiju na Jadranu porazila Megu rezultatom 90:85.

Zvezda je počela vođstvom ali je uprkos tome ušla u veliki problem pošto je za samo par miunta igre startni centar crveno-belih, Matijas Lesor, napravio dva faula. Ali se to i nije ispostavilo kao problem, Zvezda je zaigrala u tranziciji i iz četiri kontre stigla do vođstva od 10:2. Jedan od najboljih poteza u prvom delu meča imao je Pero Antić koji je prvo fintom šuta izbacio Gogu Bitadzea, a potom se sjurio ka košu i silovito zakucao.

Mega se spušta na jednocifreni zaostatak ali Dilan Enis vraća dvocifrenu prednost gostujućem timu. Mega je zaigrala potom dosta bolje, nanizala čak 10 poena uz trojke Aleksandra Lazića i Sinoveza za minus od samo dva poena. Nastavljaju domaći, Kanađanin Enis na povratku u halu u kojoj je započeo ovu sezonu ne pogađa sa penala, a Koprivica postiže poene za seriju 12:0 Mege.

Domaći sastav je uspeo da prvu četvrtinu završi vođstvom, da bi Zvezda lako preokrenula poenima Jovanovića i Davidovca koje je iskreirao Dilan Enis sjajnim asistencijama. Onda Enis pogađa i trojku, a Feldin pet vezanih bacanja u dva napada. Antić je ponovo izašao kao bolji u duelu sa Bitadzeom, pogodio je trojku preko ruke za novu dvocifrenu prednost Zvezde. Tejlor Ročesti nakon promašaja Rebića pogađa za 51:37 u finišu poluvremena što je bila maksimalna prednost Crvene zvezde.

Mega u lošem ritmu i početkom drugog poluvremena. Nanizali su tri promašaja i uz to imali i dve izgubljene lopte, pa Zvezda pravi novu seriju od 9:0 za koju je najzaslužniji Džejms Feldin sa pet poena. Serija na seriju, nastavlja se takva igra u srpskom derbiju na Jadranu. Domaćin uzvraća udarac sa serijom 13:2 i potom se sa pet poena u jednom napadu spušta na samo sedam poena zasotatka. A onda i na pet, posle poena Lazića, da bi Ročesti ponovo pogodio na kraju kvartala i doneo Zvezdi prednost od sedam poena na ulazu u završnih 10 minuta.

FOTO: STARSPORT

Na startu četvrte deonice je Mega Bemaks imala veoma dobru situaciju, prišla je na minus pet nakon čega je Jovanović izgubio loptu i napravio nesportski faul, ali je Fundić ubacio samo jedno od dva bacanja. Kad je najteže – Bjelica. Iskusni košarkaš gostiju pogađa za trojku nakon čega Zvezda lakše diše, ali već u sledećem napadu pravi peti faul i završava utakmicu šest minuta pre kraja. Ročesti daje Zvezdi novu prednost pošto Mega nije poentirala iz dva napada. U finišu se desio i neočekivani incifenti, Zvezda je trčala kontru, Lesor se digao na zakucavanje ali je nezgodno pao posle grubog faula Bitadzea posle čega je usledilo koškanje na parketu.

Pokušala je Mega u finišu da se vrati u meč i potpuno preokrene rezultata, imala je energiju, ali i preveliku agresivnost i želju koja je dovela do nekoliko ‘neiznuđenih grešaka’ i krajnjeg poraza, iako su stigli na ‘minus pet’ pogotkom Aleksandra Lazića.

Na kraju se ispostavilo da je ovo bila najduža utakmica ove sezone u ABA j.t.d. ligi, sa 77 slobodnih bacanja, gledanjem snimaka, prekidima, tehničkim greškama i svim drugim mogućim prekidima.

FOTO: STARSPORT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

  1. Neozbiljan pristup utakmici,posebno Bjelica, Antić,Davidovac. Jankovića,Jovanovića i Lesora otpustiti što je moguće prije, nemaju kvalitet ni za MZT ! Za pohvalu samo Ročesti,Feldin i Dangubić.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter