0
Ostali sportovi

SJAJNA PRIČA: Dve sestre na ZOI, ali u različitim reprezentacijama

Objavljeno: 24.12.17 u 21:00

Sestre Marisa i Hana Brent igraće hokej na Zimskim olimpijskim igrama u februaru u Pjongčangu za dve različite reprezentacije, Južnu Koreju i SAD.

Hana (23) će igrati za selekciju SAD, a njena godinu dana starija usvojena sestra Marisa nastupaće za Južnu Koreju.

Marisa je kao četvoromesečna beba napustila Južnu Koreju, čije državljanstvo je dobila 2016. godine, kako bi mogla da nastupa za reprezentaciju na Zimskim olimpijskim igrama, koje će se održati od 9. do 25. februara u Pjongčangu.

Ona uči jezik i postala je neka vrsta slavne ličnosti u Južnoj Koreji.

– Biće zabavno igrati protiv sestre na Olimpijskim igrama. Nimalo čudno, rekla je Marisa. Kada su sestre bile male, roditelji su ih odveli na kamp koji proučava korejsku kulturu.

– To mi se uopšte nije svidelo, ali Hana ga je obožavala, pa smo se vraćale svake godine. Bilo je smešno, ona je volela korejsku hranu i tekvondo, a meni se ništa nije dopalo, dodala je ona.

Dve nedelje do usvajanja Marise 1993. godine, majka Robin je ostala trudna sa Hanom. Roditelji su u maju doveli Marisu, a Hana se rodila u novembru.

One su sve radile zajedno, išle su na gimnastiku, fudbal, ples i hokej.

– Bile smo najbolje prijateljice, navela je Hana.

Majka Robin navela je da će njen suprug najverovatnije navijati za Južnu Koreju, pošto je ta selekcija „autsajder“, ali da će ona navijati za obe ćerke, da ostvare što bolji rezultat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter