0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Barcelona

EL KLASIKO: Karvahalova intervencija koja je skupo koštala Real – Barsi pobeda u Madridu!

Objavljeno: 23.12.17 u 14:55

Fudbaleri Barselone savladali su Real iz Madrida u 270. izdanju jednog od najvećih derbija na svetu, španskom „el klasiku“ rezultatom 3:0.

Pitanje je da li bi Katalonci stigli do trijumfa da Kristijano Ronaldo u drugom minutu meča nije Ter Štegena savladao iz ofsajda.

Nastavili su igrači Reala da napadaju, zatvorivši prilaze golu Kejlora Navasa, ali je nedostajao završni pas.

Mogli su Ronaldo u dva navrata i Benzema, koji je pogodio stativu, da dovedu domaći tim u vođstvo, ali je na poluvremenu ostalo 0:0.

Imala je i Barselona svoje prilike, Navas je uspeo da ukroti dva udarca Paulinja u prvom poluvremenu, ali nije bilo spasa u 54. minutu, nakon kontre koju je otpočeo Rakitić, nastavio sjajnim proigravanjem Serđi Roberto, a završio Suarez rutinski za 1:0.

To kao da je ošamutilo domaće fudbalere, pa je maltene iz prve sledeće šanse Barsa stigla do 2:0. Tri puta je Navas odlično intervenisao u jednoj akciji, jednom se i Suarez propisno obrukao pogodivši stativu u situaciji kada je gol bio maltene prazan. Lopta se odbila do Paulinja, koji je glavom poslao ka mreži, i bio bi to siguran pogodak da Dani Karvahal nije odlučio da (doduše, poprilično lepo) rukom odbrani gol. Penal, isključenje za igrača Reala, Mesijeva sigurna realizacija… i to je bilo to.

Doduše, pokušali su igrači Reala, ali sa fudbalerom manje nisu uspeli da stignu do gola, mada je više nedostajalo koncentracije nego prilika, pošto je Bejl imao dve prilike, ali bez realizacije.

Ramos je imao takođe priliku, potom se našao u ofsajdu u 84. minutu, da bi u poslednjim momentima meča Vidal uspeo da ugura loptu u mrežu za velikih 3:0.

Ovom pobedom Barselona je Madriđanima „pobegla“ na 14 bodova razlike, pa se čini da Real već može da se okrene pripremama za novu sezonu, pošto je teško poverovati da mogu da na proleće dostignu ogromnu razliku.

PRIMERA, 17. KOLO

SREDA

Hetafe – Las Palmas 2:0 (2:0)

(Kala 6, Diediu 15)

Sosijedad – Sevilja 3:1 (1:1)

(Martinez 17, Zubeldija 76, Vela 90 – Ben Jeder 44)

ČETVRTAK

Eibar – Đirona 4:1 (2:1)

(Inui 1, 54, Čarls 10, Džordan 90+2 – Timor 26)

Alaves – Malaga 1:0 (0:0)

(El Hadadi 60)

PETAK

Betis – Bilbao 0:2 (0:1)

(Garsija 36 pen, Fedal 85 a.g.)

Espanjol – Atletiko 1:0 (0:0)

(Garsija 88)

SUBOTA

Real – Barselona 0:3 (0:0)

(Suarez 54, Mesi 64 pen., Vidal 90+3)

16.15 Valensija – Viljareal

18.30 Deportivo – Selta

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter