5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČANAK NAKON PORAZA: Sramotno…

Objavljeno: 23.12.17 u 20:30

Košarkaši Partizana poraženi su od Mornara 98:93 u meču 13. kola ABA lige, a trener crno-belih nenad Čanak je istakao na konferenciji za medije da je poraz izuzetno težak.

Težak, bolan poraz u utakmici gde smo za tri četvrtine primili 91 poen. Sramotno… Trener ima najveću odgovornost. Dešavale su se stvari koje ne priliče igračima Partizana, nepotrebna nervoza i želja da se da koš više, a zanemarivanje odbrane. Nisam iskontrolisao utakmicu, nisam imao rešenja za Lukovića. Teška situacija. Daćemo sve od sebe da ispravimo greške. U subotu nas očekuje FMP, što može da odredi dalji tok sezone, rekao je Čanak.

Primetno je da su crno-beli imali problema sa Lukovićem, pa je usledilo pitanje vezano za dovođenje centra:

Šalić je imao poverenje, ali tri pogođena šuta od deset pokušaja… Morao sam da reagujem. Pecarski ne može fizički da se nosi sa Lukovićem. Potrebna nam je petica, radimo na tome, otkrio je Čanak.

Potom je prokomentarisao i veliki broj postignutih trojki igrača Mornara:

Mekani smo na loptu, to je problem. Nema pritiska. Nema odbrane pik en rola, pa ima mnogo otvorenih šuteva. Generalno, svaka odbrana ima svoje greške koje se nadoknađuju dodatnom rotacijom, što trenutno nemamo. Pokušavamo da se vadimo napadom umesto što se branimo.

U timu Mornara samo šest košarkaša se upisalo u strelce, ali Čanak nije posebno to prokomentarisao:

Imaju dva dobra Amerikanca i Lukovića, koji je atipičan. Nemam poseban komentar na to, rekao je Čanak, koji je za kraj još jednom istakao da ne želi da ulazi u način rada pre njega, kao i da problem nije u igračima, jer je siguran da oni rade dobro na treninzima. 

Iz hale „Aleksandar Nikolić“, Petar Lazić

 

0
0

5 Komentara

  1. Gdje je sad onaj bolesnik Gdk…kao sto je i vecina Vas….sa pocetka sezone i price kako se vi to negdje vracate,a mi raspadamo…Realnost je potpuno drugacija puce „INSTITUCIJA“….puce i jug….puce sve….hahahahahaha….Bog sve vidi.,a vi ste ZLO sijali dugo godina sad se sve to vraca sa kamatom i sto je bitno lagano se to vraca i trajace dugo…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter