0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Tomas uz zvuk sirene doneo pobedu Ciboni u ‘Tivoliju’ (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.17 u 20:06

Zagrepčani su ostvarili važnu pobedu na gostovanju ekipi ljubljaske Olimpije, rezultatom 80:78, u meču 13. kola ABA lige.

Junak pobede „Vukova sa Tuškanca“ bio je Marko Tomas, koji je u poslednjoj sekundi, iz teške situacije pogodio za pobedu koja je njegov tim potpuno vratila u trku za plej-of.

Inače celokipna utakmica u Ljubljani protekla je u serijama dve ekipe, koje su se naizmenično smenjivale u vođstvu, a najveću prednost imala je domaća ekipa krajem trećeg perioda, kada su vodili sa 62:51.

Ipak u poslednjem kvartalu Cibona se vratila u igru, istopila prednost Olimpije i na kraju u dramatičnoj završnici slavila košem Marka Tomasa od table.

Najefikasniji igrač u pobendičkom timu bio je upravo Marko Tomas sa 17 poena, dva poena manje je ubacio Luka Žorić, dok je Karlo Uljarević dodao 12 poena. Dvocifren je bio i Marin Rozić sa 10.

Kod „Zmejčeka“ je prednjačio Jan Špan sa 17 poena, dok su Džordan Morgan i Tejlor Betl upisali po 14. Devin Oliver se zaustavio na 13 poena, dok je Gregor Hrovat upisao 11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter