0
Ostali sportovi

PROGLAŠENI NAJBOLJI: Olimpijski komitet izabrao najuspešnije sportiste u 2017. godini

Objavljeno: 22.12.17 u 21:00

Večeras je u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, u zgradi Narodne skupštine, održan izbor najboljih sportista u tekućoj godini.

Najboljom u ženskoj konkurenciji proglašena je Milica Mandić, koja je ove godine osvojila svetsko zlato i evropsku bronzu, čime je po drugi put zaslužila priznanje Olimpijskog komiteta (prvi put 2002. nakon zlata na Olimpijskim igrama).

Njen trener, Dragan Jović, osvojio je priznanje za najboljeg trenera pošto su njegovi takmičari osvijili čak 12 medalja.

Nagradu u muškoj konkurenciji su odneli kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević koji su poput Mandićeve uzeli svetsko zlato u Račicama i evropsko srebro u Plovdivu.

Za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija Srbije, koja je uz svetsku bronzu u Budimpešti osvojili i zlato u Svetskoj ligi, dok su za najbolju žensku ekipu proglašene odbojkašice Srbije, koje je ove godine došla do titule prvaka Evrope.

Najbolja odbojkašica svetskog prvenstva, Tijana Bošković proglašena je za najbolju mladu sportistkinju, dok su tri posebna priznanja OKS otišla u ruke Vanje Stanković (tekvondo), Viktora Nemeša (rvanje) i Nemanje Majdova (džudo), kao i njihovih trenera Ljubiše Majdova, Vojislava Trajkovića i Uroša Pavlovića.

Nagradu „Olimpijsko srce“ dobio je legendarni košarkaš i reprezentativac Vladimir Cvetković, dugogodišnji funkcioner FK Crvena zvezda.

Nagrade je najboljima uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter