0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VESTI IZ JAPANA: Vošini klinci bolji od Šapekoensea (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.17 u 18:11

Mlađi omladinci Vojvodine pobedili su ekipu Šapekoensea iz Brazila rezultatom 1:0, u drugom kolu grupne faze na Međunarodnom omladinskom kupu u Japanu.

Ekipa Vojvodine nastupila je u sastavu: Toroman, Bjeković, Tegeltija, Jeličić (od 25. Vidaković), Mitrović, Radić (od 80. Jovišić), Milijašević, Savić, Pantelić (od 54. Kurtisi), Nešković (od 79. Pilipović) i Zukić. Strelac jedinog gola na meču bio je Radić u 50. minutu.

Pred početak utakmice, direktor omladinske škole “Ilija Pantelić” Dušan Grujić je u ime gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića uručio pismo i prigodne poklone predstavnicima fudbalskog kluba Šapekoense.

Na terenu, samu utakmicu je obeležila velika borba između dva tima i neočekivano gruba igra ekipe iz Brazila, usled koje je već u 25. minutu kapitenu Vošinog tima Igoru Jeličiću razbijena arkada i slomljena ključna kost, pa je morao da napusti igru i odmah bude prevezen u bolnicu, dok je igrač Šapekoensea koji je napravio faul zbog toga dobio crveni karton.

U prvom poluvremenu, Vojvodina je bila bolji tim i uspešno zatvorila sve prilaze svom golu, dok je šansu za vođstvo propustila posle dobrog prodora Savića i povratnog pasa za Zukića, nakon čijeg udarca je lopta pogodila stativu. Isti igrač mogao je da se upiše u strelce i na samom početku drugog dela meča, pošto je, posle kornera sa desne strane, uspeo da uputi dobar udarac glavom, ali je ovoga puta lopta pogodila prečku.

Međutim, u 50. minutu, Voša je došla do zaslužene prednosti. Na desnoj strani, Savić je lepo prošao i driblinzima se oslobodio čak trojice brazilskih fudbalera, a potom idealno proigrao Radića, koji je precizno šutirao sa oko 15-16 metara i poslao loptu u desni golmanov ugao, za veliku radost svoje ekipe.

Od tog trenutka, igrači Šapekoensea zaigrali su još agresivnije, često praveći vrlo grube startove i faulove, ali su jedinu ozbiljnu šansu imali u samoj nadoknadi vremena, dok su fudbaleri Vojvodine do tada propustili još tri lepe prilike preko Pantelića, Savića i Neškovića. Posle meča, medicinsku pomoć u bolnici morao je da potraži i Savić, s obzirom na to da je tokom meča dobio jak udarac u nos od jednog protivničkog fudbalera.

U drugom meču drugog kola u ovoj grupi, Kjoto Sanga je pobedio Kavasaki Frontale rezultatom 2:1, a kako je izgledalo slavlje mlađih omladinaca Vojvodine u svlačionici posle meča, možete pogledati u sledećem prilogu:

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter