4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Gist motivisan u Beogradu, Zvezda i pored ‘lošeg dana’ mogla do pobede (FOTO)

Objavljeno: 21.12.17 u 20:52

Panatinaikos je uspeo da pobedi Crvenu zvezdu sa 69:63 u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Mogli su izabranici Dušana Alimpijevića do pobede večeras, ali u ključnim momentima nisu odabrali dobra rešenja.

Sam početak utakmice obeležile su greške košarkaša Zvezde koje su koristili Grci, odnosno Džejms Gist koji je u ranoj fazi utakmice imao već dva zakucavanja. Potom pad u igri Panatinaikosa i serija od 8:0 Beograđana, najviše zbog ofanzivnog skoka koji je odlično funkcionisao u igri Zvezde u tim momentima. Posle serije kojom je Zvezda stigla do preokreta, usledio je trominutni ‘post’ bez pogotka domaćih igrača.

Na ulazu u trugi kvartal Singlton nastavlja serij gostujućeg tima koja je bila 9:0, a onda je Matijas Lesor ubacio prve poene za Zvezdu posle dužeg perioda. Feldin posle odličnog prodora dodatno smanjuje zaostatak Zvezde i nagoveštava bolju igru crveno-belih.

Tako je i bilo. Crvena zvezda je napravila još jednu seriju od osam vezanih poena i stigla do preokreta. Kej Si Rivers je napravio tehničku grešku zbog protesta, Feldin je pogodio bacanje, a potom i trojku za 23:22. Džejms Feldin je u tim momentima izgledao posebno inspirisano protiv bivšeg kluba. Denmon je pogodio, da bi opet precizan bio Feldin koji je držao Zvezdu u egalu.

Raspucali su se i sa jedne i sa druge strane pred poluvreme, prednosti su se smenjivale i uglavnom se igralo koš za koš. Tejlor Ročesti je mogao da donese Zvezdi prednost na poluvremenu, ali je lopta izašla iz koša, posle čega je Denmom pogodio trojku za 38:31 na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

Na startu drugog poluvremena Singlton pogađa trojku kojom Panatinaikos beži i ponovo pravi seriju. Dve greške Pera Antića, jedna u odbrani druga u napadu, što koriste zeleni i vezuju sedam poena. Potom i Milko Bjelica u jednom napadu beleži dva promašaja, i to je bio četvrti minut igre u drugom poluvremenu koliko Zvezda nije poentirala.

Grci su to koristili i napravili seriju od 11:0 kojom su otišli na dvocifrenu razliku. Skoro pet minuta je trebalo igračima Zvezde u trećem kvartalu da pogode. To je uspeo Feldin koji je prehodno presekao loptu i veoma dobro istrčao kontru. Lesor i Janković dobrim potezima u reketu u finišu pretposlednje četvrtine ponovo spuštaju Zvezdu na jednocifreni zaostatak.

Pokušao je da promeni situaciju na terenu Dušan Alimpijević ubacivanjem Dilana Enisa na parket, ali se Kanađanin ponovo nije puno zadržao na parketu uz dva brza faula. Janković dodatno smanjuje prednost Grka, a neizvesnost unosi Branko Lazić koji dvaput krade lopte i budi publiku u dvorani ‘Aleksandar Nikoklić’.

Panatinaikos propušta priliku da pobegne na dvocifrenu prednost, a Zvezda se trojkom Lazića spušta na samo pet poena razlike, a potom i penalima Feldina na svega tri. Odlično se branila Zvezda u završnici, navijači su napravili odličnu atmosferu i verovali u preokret svojih miljenika.

FOTO: STARSPORT

Jedan dug napad Panatinaikosa ko nije realizovan nakon dobre odbrane Zvezde, defanzivni skok je uhvatio Ročesti i Zvezda je sa napadom ušla u poslednji minut. U toj situaciji je imala sreće Zvezda jer je nakon čudne situacije lopta stigla do domaćih igrača, ali Feldin ponovo promašuje, ovoga puta daleku trojku. Dva vezana napada sa minusom od tri poena ne uspeva da realizuje Zvezda. Kej Si Rivers potom postiže bacanje za plus četiri, ali crveno-beli ponovo ne pogađaju jer je Ročesti blokiran nakon prodora na 17 sekundi do kraja. U završnici loša igra Zvezde koja nije uspela do novog preorketa.

0
0

4 Komentara

  1. Bole,podržavam većinu stvari sto si napisao ali ne sve…Čudni si putevi Gospodnji,ja ću ti ovo napisati…Sveto trojstvo…
    EVROLIGA KLADIONICA BALKAN

    0
    0
    Odgovori
  2. Jednostavno večeras nije belo sreće . U finišu utakmice sve ničije lopte pripale su gostima. Ruku na srce Zvezda je jako loše šutirala.

    0
    0
    Odgovori
  3. Nisam nikada do sada pisao po forumima ali moram kao verni Zvezdas da kazem koliko sam razocaran. Nekada smo bez problema dobijali PAO i mnoge ostale. Ova ekipa je za barem 50% losija od predhodnih godina. Od nas navijaca se ocekuje da uvek bodrimo, navijamo , dolazimo u halu a da nista ne pitamo ?! E nece moci vise. Necu da imenujem ali ta prica kao “Evropska Zvezda” ha hapa koga vi lazete i mazete. Ovo je toliko bedno da nemam reci.. Kao prvo doveli ste trenera pocetnika, gledam ga pred kamerama samo sto se ne rasplace. Drugo , igraci .. gde poceti ??? Pa dok su svi vec imali ekipu spremnu mi smo tek krenuli da dovodimo .. pa nasta to lici ? Kao finansijski problemi, podmladjena ekipa , prioriteti ???? Stvarno dosta je bilo. Zasto ne dovodemo neke dobre strance ? Sta znaci svi su ludi pa dovode Amerikance i mi igramo sa Davidovcem i Jankovicem ? E pa nece moci i ne u Evroligi ! Sramota jedna sta smo postali. Lepo onda izjasnite i da igramo samo Jadransku ligu.. umesto da sve grunemo ove godine zbog final 4 u Beogradu da pokusamo nesto, ne , mi se oslabimo dodatno. Igraju nam deca i deda Pero.
    Toliko o tome. Sramota !

    0
    0
    Odgovori
    • Ajde covece oladi…kad se pobedi Real,Valensija sve je super..kad se izgubi svi su ti krivi…vidi se da nikad nisi bio sportista vec samo neko ko sedi kuci,ne radi nista i misli da ima pravo da komentarise…cisto sumnjam da si ti i na tvom poslu cime se god bavis da si savrsen..zato iskuliraj!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter