7
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

U HUMSKOJ NISU OPTIMISTIČNI: Partizan protiv Plzena pred praznim tribinama, situaciju pogoršavaju i dešavanja sa derbija!?

Objavljeno: 20.12.17 u 13:40

Evropska fudbalska asocijacija najavila je izricanje kazne našim klubovima za 5. januar, a iz redova crno-belih strepe od ponovnog zatvaranja stadiona.

Nakon što je ove godine već dve utakmice odigrao pred praznim tribinama i to protiv Videotona i Dinama iz Kijeva, fudbalski klub Partzian sa strepnjom isčekuje izricanje kazne disciplinske komisije UEFA, za ispade navijača iz meča sa Jang Bojsom.

Izricanje kazne našim klubovima najavljeno je za 5. januar, a u Humskoj baš i ne isčekuju ovaj datum sa preteranim optimizmom, pošto crno-beli iza sebe imaju podeblji dosije u UEFA.

-Još od avgusta, od kazne da igramo bez prisustva gledalaca na dva evropska meča i izricanja uslovne kazne s pretnjom automatske suspenzije od jedne utakmice u slučaju ponovljenih prekršaja, strepimo od ponovnog zatvaranja stadiona. Konstantno smo pod lupom UEFA, zbog podebele fascikle navijačkih prekršaja iz poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid prilikom pojavljivanja pred Komisijom za žalbe. Naše takmičenje je deo sistema UEFA i kao takvo bi trebalo da funkcioniše po njenim opštim pravilima. U tom smislu nisam naročiti optimista kada je u pitanju odluka koju očekujemo 5. januara, na kraju već postupka pokrenutog zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica na tribinama i neakreditovanih novinara na terenu protiv Jang Bojsa-, izjavio je za list „Danas“ profesor dr Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana.

On smatra da bi krvave scene sa 156. derbija mogle dodatno da utiču na disciplinsku komisiju prilikom kažnjavanja Partizana.

-Pretpostavljam da će prilikom izricanja kaznenih mera uzeti u obzir i ono što se desilo na večitom derbiju i verovatno aktivirati raniju kaznu o suspenziji. Dakle, moglo bi da se desi da utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope u Humskoj igramo bez publike-, zabrinutoje konstatovao Vuletić.

Zbog nemilih događaja na pomenutom „večitom derbiju“, Partizan se očekivano našao i na tapetu disciplinske komisije FSS, koja je takođe najavila oštre kazne.

-Nagovešteni su nam otvaranje disciplinskog postupka i podnošenje disciplinske prijave protiv našeg kluba od strane Fudbalskog saveza Srbije. I to je u redu, tj. očekivano. Da je u pitanju subjektivna odgovornost mi bismo je negirali, jer ničim lično nismo doprineli strašnim događajima sa poslednjeg večitog derbija, ali smo kao njegov domaćin spremni da preuzmemo deo objektivne odgovornosti za ono što je bilo na južnoj tribini našeg stadiona. Pretpostavljam da će nam vrlo brzo biti izrečene sankcije- zaključio je Vuletić.

0
0

7 Komentara

    • Pusti ga, vidis da je na svoja 3 komentara cak i sam replicirao! Kakav lik! Postavlja pitanja, sam odgovara…jos samo da pocne da se svadja sa sobom! Kakav cirkus!

      0
      0
      Odgovori
    • I možda je bolje bez grobara.Nisu oni navijači kao što su bili Partizanovci. I još su uvek ok Partizanovci.Ko je ta budal
      dala ime grobari.

      0
      0
      Odgovori
    • mislis li na onog AV sto vam je dao kintu da igrate evropu? i basketu i fudbalu vam taj AV dao pare da bi ste izasli u evropu. sad pljujete jer je lakse nego priznsti neke stvari.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter