1
Košarka

NJIHOVE REČI NEŠTO ZNAČE: Saigrači ali i reprezentativni kolega nahvalili Bogdanovića, posebno godi izjava dvostrukog ol-stara!

Objavljeno: 20.12.17 u 18:32

Srpski reprezentativac igra prilično dobru ruki sezonu u NBA ligi, iako je svima jasno da je ovo još dosta ispod njegovog maskimuma.

Bilo je neophodno da prođe određeni period, da Bogdan Bogdanović nakon nastupa na Evrobasketu, gde je Srbiju vodio do finala, uhvati pravi ritam u najjačoj košarkaškoj ligi sveta i privikne se na tamošnji stil igre ali i život.

Ipak, nekadašnji košarkaš Partizana je od samog starta davao određeni doprinos igri Sakramento Kingsa, čije je rotacije postao važan deo.

Bogdan za oko 25 minuta na parketu, u dosadanjem delu sezone prosečno ubacuje 10 poena, uz 2,4 skova i 2,3 blokade, a ono što statistika baš i ne može da prikaže je i njegov veliki dobprinos u defanzivi.

Koliko naš košarkaš znači ekipi Sakrameta govore i reči njegovih saigrača, posebno onih iskusnijih, sa dugogodišnjim iskustvom u NBA.

Takav je svakako Zek Rendolf, koji je i u 36 godini pokretačka snaga tima iz Kalifornije. Dvostruki učesnik ol-star utakmice (2010, 2013), svakako je kompetentan da proceni koji je igrač sposoban za najviše dometa, a kako popularni Zi-Bo kaže, Bogdan to jeste.

– Taj momak je neverovatan. Kada vidim kakve stvari radi, jasno je da on ima mnogo samopouzdanja. Samo nebo je granica, verujem da može i do Ol stara- rekao je Rendolf za CBS.

Još jedan njegov saigrač, Geret Templ, posebno je iznenađen jednom karakteristikom srpskog reprezentativca.

– Bogdan je bio šuter, ali ja nisam znao da ima sposobnosti odličnog plejmejkera, kao i umeće za pik end rol- izjavio je Templ, a sličnog je mišljenja i trener Kinsa, Dejv Jerger:

– Mislim da ga često označavaju kao šutera, ali mi se čini da je on više plejmejker- istakao je šef stručnog štaba Sakramenta.

Takođe, za CBS je govorio još jedan srpski reprezentativac, Boban Marjanović, koji sigurno od svih ispitanika poznaje Bogdanovića.

– Svi znaju da je on sjajan igrač. To mogu da kažem jer ga poznajem i lično, sjajan je i kao osoba. Najvažnije je što u kompletu imate košarkaške veštine i sjajnog momka van terena-, rekao je centar Detroita.

Sigurno je da svi ove pohvale nisu uzrečene tek tako, bez razloga, a verujemo da će Bogdan u narednom periodu svima dati povoda za nove.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter