0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Šved dobio Mekaluma, Himki nadigrao Efes

Objavljeno: 20.12.17 u 20:11

U predgrađu ruske prestonice je Himki sa 86:65 savladao Anadolu Efes.

Ovoga puta Vladimir Štimac nije imao zapaženu ulogu u svom timu.

Ali zato jesu Aleksej Šved i Erik Mekalum koji su imali svoju malu utakmicu unutar ove. Veoma dobro je ruski tim počeo meč i u startu došao do blage prednosti, ali je usledio veliki pad u trugom poluvremenu koji Efes nije iskosristio uprkos tome što je Himki za 10 minuta ubacio samo 11 poena.

Turci u trećoj deonici stižu do preokreta i vođstva pošto su i u tom kvartalu zaigrali bolje od Himkija. Igrao se egal do kraja treće deonice i očekivala se uzbudljiva završnica.

Međutim domaća ekipa takav razvoj situacije nije dopustila. Himki je nošen Švedom u poslednjih 10 minuta postigao čak 29 poena, a koliko je ruski tim bio dobar, Efes je posustao i na kraju ubedljivo izgubio.

Sa 25 poena i šest asistencija je najbolji u Himkiju bio Aleksej Šved, dok su dvocifreni bili još Vijalcev sa 12 i Gil sa 16 poena, Stefan Marković je imao dva poena i pet skokova. Na drugoj strani Mekalum je imao 20 poena, Krunoslav Simon 16, a Vladimir Štimac je meč završio sa sedam poena i osam skokova.

EVROLIGA – 13. KOLO

Utorak:

Fenerbahče – Crvena zvezda 82:56
Žalgiris – Bamberg 88:84
Panatinaikos – Makabi 89:76
Real Madrid – Valensija 91:72

Sreda:

Himki – Anadolu Efes 86:68

20.00 Olimpijakos – CSKA
20.45 Olimpija Milano – Baskonija
21.00 Barselona – Unikaha

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter