0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Neka nova moda u Milanu, Nemanja Nedović razbio Barselonu! (VIDEO)

Objavljeno: 20.12.17 u 22:56

Kompletirano je 13. kolo Evrolige, a u poslednja dva meča trijumfe su ostvarili Olimpija Milano protiv Baskonije i Unikaha u gostima kod Barselone.

Tim iz ‘grada mode’ je u ovaj meč ušao posle četiri vezana poraza i sa samo tri pobede u prethodnih 12 rundi, dok su gosti stigli u Italiju sa dve uzastopne pobede i činilo se da su favoriti za još jednu u nizu.

No, nisu se dali Milanezi. Uspeli su da već u prvom poluvremenu steknu dvocifrenu zalihu, zatim i da je uvećaju u trećoj deonici, a u poslednjih 10 minuta je razlika opala i na kraju je ostvaren trijumf rezultatom 92:85.

Najefikasniji pojedinac ovog susreta bio je Tornike Šengelija sa 19 poena, ali je tandem najboljih u redovima Olimpije Kurtis Džerels i Endrju Gaudlok imao po 15 poena i bio je ključan za krajnji trijumf. Vladimir Micov postigao je 12 koševa.

Ponor Barselone se nastavlja. Posle vrlo loših partija u ACB ligi, slična priča se nastavila i u Evroligi, a poraz im je nanela upravo španska ekipa, Unikaha.

I ‘dželat’ je bio niko drugi nego Nemanja Nedović, koji je sasuo 26 poena u sred Blaugrane, uz četiri asistencije i tri skoka. Za dva poena je šutirao 6/8, a za tri 4/8. Dovoljno za konačan trijumf od 90:83 uz, još jednom, veliki broj poena.

Drugi Srbin u redovima tima iz Malage, Dragan Milosavljević, ubacio je samo jedan poen za 10 minuta na parketu. U taboru Barselone najbolji je bio Tomas Ertel sa 19 postignutih poena.

Evroliga – 13. kolo

Utorak:

Fenerbahče – Crvena zvezda 82:56
Žalgiris – Bamberg 88:84
Panatinaikos – Makabi 89:76
Real Madrid – Valensija 91:72

Sreda:

Himki – Anadolu Efes 86:68
Olimpijakos – CSKA 88:86
Olimpija Milano – Baskonija 92:85

Barselona – Unikaha 83:90

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter