in ,

GDE SU, ŠTA RADE: Jedan od retkih igrača koji je deceniju ‘poklonio’ Partizanu

Nenad Stojković je učinkom na terenu potvrdio klasu, stigao do Monaka i danas samo kao navijač prati fudbal.

Retkost je odavno da se igrači dugo zadržavaju u domaćim klubovima, što je u staroj Jugoslaviji dugo moralo, dok je bilo pravilo da igrači kad napune 28 godina mogu u inostranstvo. Nenad Stojković (61) je proveo deceniju u dresu Partizana, osvajao je trofeje, pobeđivao u derbijima… I učinkom na terenu kao štoper je potvrdio klasu i crno-beli su imali stub ispred gola, igrača od klase, koji je 1984. godine krenuo dalje, posle odigranih 245 utakmica i postignutih osam golova. Da nije voleo da menja zemlju dovoljan je podatak da se proslavio u Francuskoj, a prva stanica dve sezone bio je Monako. Posle napuštanja Kneževine usledila je super priča u Monpeljeu, gde je postao ljubimac gazde Luja Nikolina (nedavno je umro).

Usledila je selidba u malo poznati Milhouse, gde se isto zadržao dve sezone. Nastavio je u Nansiju, a 1992. godine sa 36 leta okoncao je karijeru u Amijenu. Upisao je 509 meceva od kojih su 32 bila za najbolju selekciju Jugoslavije.

Ostao je do pre nekoliko godina da živi u Francuskoj, a kao trener imao je 2003 godine epizodu u Kaenu, a kada se vratio u Srbiju kratko je vodio Radnicki iz Obrenovca i danas kao navijač prati fudbal.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite
  1. Stojković je bio sjajan štoper, jedan od najboljih 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka,ali nije tačan naslov. Jeste proveo 10-tak godina u Partizanu, ali nije jedan od rijetkih, takvih je bilo mnogo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0
9

Evropa je prejaka za Partizan

PUKLA BRUKA: Sa metar u prečku – majstorija, ali stvarno! (VIDEO)