0
Ostali sportovi

ŠOŠTAR: Novi trofej je plod uspešnog sistema, ali ne valja kada karte kupujemo četiri dana pred put

Objavljeno: 18.12.17 u 18:25

Prvi čovek VK Partizan Aleksandar Šoštar se još jednom osvrnuo na situaciju u klubu, koji je i dalje pod teretom velikih problema.

-Zahvalni smo svima koji nam pomažu da možemo da normalno radimo u izuzetno teškim uslovima, uz konstantne probleme. Stefan je spomenuo probleme sa bazenom. O našem stanju govori i podatak da u utorak ekipa putuje u Hanover, na utakmicu Lige šampiona, a mi smo tek u petak kupili karte za put. Neko će reći da time što već dugo ukazujemo na probleme vršimo pritisak. Međutim, nije reč o pritisku, već o realnom preseku stanja– kazao je Šoštar.

Predsednik kluba je naglasio da rad i stanje u Partizanu nisu bitni samo za klub, već strateški za ceo srpski vaterpolo.

-Oduvek je između Vaterpolo kluba Partizan sa jedne i Vaterpolo saveza nekada Jugoslavije, potom Srbije i Crne Gore sada Srbije, bio znak jednakosti. Jer srpski vaterpolo ima benefit od svega što mi radimo u klubu sa mladim igračima. Zato je neprimereno da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Nisu samo igrači iz naše škole okosnica reprezentacije, u Partizanu su stasavali i kroz rad u našem klubu do reprezentacije došli i talentovani vaterpolisti ponikli u drugim sredinama. Pre 11 godina iz Jadrana iz Herceg Novog smo u Partizan doveli Andriju Plainovića, koji odavno nije u našem klubu, ali i dalje je jedan od glavnih igrača reprezentacije Srbije. Isto je bilo i sa Dušanom Mandićem ili Gavrilom Subotićem.

Osvojen je pehar, bez obzira na konstantan odliv igrača. Partizan ostaje gde je bio. Novi trofej je fenomenalan rezultat i pokazatelj da se u klubu radi dobro. Zadatak svih nas koji smo  u Partizanu i onih koji će biti u klubu je da tako i ostane i da igrači ponikli u Partizanu i ubuduće, kao i do sada, budu okosnica reprezentacije Srbije.

Stefan Ćirić, prvi trener crno-belih se zahvalio i čestitao na uspehu igračima i svojim saradnicima u stručnom štabu Vladimiru Pavloviću, Nikoli Radojičiću i Aleksandru Nikoliću i dodao:

– Ostvaren je sjajan rezultat i ispunjen jedan cilj, jer Partizan, kao i uvek, u takmičenje ulazi sa ambicijom da osvoji trofej. U pripremama za Kup smo, kao i mnogo puta do sada, imali problema sa toplom vodom, selili smo se iz jednog u drugi bazen. Često se dešavalo da veče pred trening nismo znali gde ćemo sutra raditi. Ali, momci su pokazali karakter, kvalitet, osvojeni Kup je podstrek za dalji rad.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter