0
Evropske lige

VREMEPLOV: Instinkt ubice i top u levici- Bobo Vijeri nam je u poznim igračkim godinama podario jedno od svojih najvećih remek-dela (VIDEO)

Objavljeno: 17.12.17 u 23:53

Kristijan Vijeri jedan je od igrača koji su u karijeri nastupali za sva tri najveća italijanska kluba, Juventus, Inter i Milan a svakako se najviše proslavio u dresu „neroazura“.

Ipak danas ćemo se prisetiti gola koji je postigao u plavo-crnom dresu Atalante, koji je nosio u tri mandata i u kojem je i završio svoju veličanstvenu karijeru.

Popularni Bobo je u sezoni 2006/07, u 33. godini života, po drugi put potpisao za tim iz Bergama, za koji je ovoga puta odigrao svega sedam utakmica i postigao dva pogotka. Ipak jedan od njih ostaće upamćen kao možda i najlepši u njegovoj karijeri.

Vijeri je ovaj gol postigao na utakici protiv Sijene, u kojoj je Atalanta na svom stadionu slavila sa 3:1, a ključni detalj za ovu pobedu dogodio se u 69. minutu.

Svega petnaestak minuta nakon što je ušao u igru, pri rezultatu 1:1, ovaj majstor iz Bolonje je postigao pogodak kakav stadion „Atleti Azuri d’Italija” ne pamti, a za koji je često i sam umeo da kaže da je i najlepši u njegovoj karijieri.

Bobo je iznenadio sve na stadionu, a ponajviše golmana Aleksa Maningera, kada je odmah po prijemu lopte, sa nekih 40 metara od gola kojem je bio okrenut leđima, levicom iz okreta uputio topovski udarac i lobovao austrijskog golmana za vođstvo Atalante od 2:1.

Tako je Kristijan Vijeri, iako u poznim igračkim godinama, pokazao svima da još nosi onu fudbalsku magiju u sebi, kojom je ponovo očarao fudbalske zaljubljenike širom sveta.

Izvor:Youtube/interbird

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter