0
Odbojka

ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ: Peruđa je jedan od najboljih svetskih timova

Objavljeno: 16.12.17 u 12:40

Srpski odbojkaš igra ove sezone u izvanrednoj formi.

Od početka sezone, srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević pruža odlične partije u dresu Peruđe, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi šampiona.

Atanasijević je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje prvog trofeja u istoriji kluba – Superkupa Italije, a u istom ritmu je nastavio kada je sezona zvanično počela. 26-godišnji korektor se na Apeninsko poluostrvo preselio 2013. godine posle dve sezone provedene u SKRA Belhatovu. Tokom karijere, Atanasijević je još igrao za Partizan, u kojem je ponikao.

– Ovde se osećam kao kod kuće. Iz godine u godinu, tim je rastao. Imamo sreću što nas navijači prate gde god da igramo. Peruđa jeste i uvek će biti jedan od najboljih svetskih timova, naglašava Atanasijević.

Peruđa je u dosadašnjem delu sezone u Seriji A ostvarila deset pobeda i jedan poraz, koji je doživela u duelu sa braniocem titule Lubeom. U tih deset pobeda, ekipa Aleksandra Atanasijevića izgubila je samo dva seta, a za taj jedini poraz, oni su se već dva puta revanširali Lubeu – na startu, u finalu Superkupa, kao i prošle sedmice u prvom kolu Lige šampiona u jednom fenomenalnom duelu koji su dobili posle pet setova.

Uz sve to, Atanasijević je dobio i dva individualna priznanja. Bio je najbolji igrač osmog kola italijanskog šampionata i najbolji poenter 10. runde. Takođe je i ukupno gledano među najboljim poenterima prvenstva.

Na tabeli italijanskog šampionata Peruđa za vodećim Lubeom zaostaje samo za bod, ali ima utakmicu manje, koju će odigrati u nedelju na svom terenu kada u derbiju od 18 časova dočekuje trećeplasiranu Modenu. Što se tiče Lige šampiona, naredni rival sledeće srede biće Fenerbahče u Istanbulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter