3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Start iz snova Nenada Čanka, Partizanovom poluvremenu bi i Golden Stejt pozavideo! (VIDEO)

Objavljeno: 16.12.17 u 20:41

U 12. kolu ABA j.t.d. lige Partizan je deklasirao ekipu MZT-a iz Skoplja rezultatom 112:94 i došao do šeste pobede.

Partizan je ostvario osam poraza na devet poslednjih utakmica i došlo je do promene trenera, a bilo je za očekivati da će ovako napadački potentnoj ekipi neko ‘naleteti na žulj’ i da će sva frustracija i bes biti iskaljeni. To se desilo večeras.

MZT iz Skoplja je otvorio utakmicu vođstvom od 8:2 i tada je domaći tim počeo da igra i melje rivala. Trojke su bile ‘zaštitan znak’ crno-belih na početku, a u tome je prednjačio Aleksandar Aranitović.

Popularni ‘Sani‘ pogodio je pet od pet trojki koje je šutnuo na početku i time inicirao veliku seriju Partizana za vođstvo koje je išlo i do 28 poena.

Odlične partije pružili su i mladi Marko Pecarski i Nikola Tanasković, uz ‘redovne’ Vilijams-Gosa i Milera za ogromnih 69:42 na poluvremenu. Dve deonice u kojoj MZT nije odbranio gotovo nijedan napad i na kojoj bi Partizanu pozavideli i Stef Kari i drugovi.

Zatim se u šutersku ‘kliniku’ uključio i Mihajlo Andrić. Šuter crno-belih je pogađao i moguće i nemoguće, pa je u drugoj i četvrtini postigao gro svojih poena, ne dozvolivši gostima bilo kakav, čak i minimalan, rezultatski priključak.

Usledio je odgovor gostiju iz Skoplja, koji su treću četvrtinu odigrali veoma efikasno, rasterećeno i šuterski vrlo raspoloženo.

Prednjačili su Boris Trajkovski i Damjan Stojanovski šutevima sa distance, ali je Andrić na drugoj strani uvek održavao visoko vođstvo i kako je vreme odmicalo, nije bilo šanse da se MZT na bilo kakav način vrati u utakmicu.

Postojala je šansa da Partizan obori rekord ABA lige od 122 datih poena, koliko je 2002. godine Zadar ubacio Bosni, ali su Beograđani usporili u finišu i ipak ostali bez istorije.

Na kraju je Andrić meč završio sa 29 poena i trojkama 7/11, čime je bacio u senku strašnu seriju Aranitovića iz prvog poluvremena.

Po 17 su imali Aranitović i Miler, dok je Vilijams-Gos imao 12, a Veličković 11 poena.

U taboru gostiju istakao se Trajkovski sa 20 koševa, Sokolov je imao 14, Lalić je ubacio 13, a Stojanovski 12 poena.

PARTIZAN – MZT SKOPLJE 112:94
12. kolo ABA j.t.d. lige
Dvorana ‘Aleksandar Nikolić’
Sudije: Milija Vojinović, Marko Juras, Branislav Mrdak

PARTIZAN: Miler 17, Vilijams-Gos 12, Tadić, Aranitović 17, Marinković, Tanasković 8, Veličković 11, Pecarski 9, Andrić 29, Stevanović 7, Šalić 2.

MZT SKOPLJE: Pavlićević 9, Majstorović 3, Sokolov 14, Lalić 13, Penov, Minčev 6, Trajkovski 20, Spasojević 7, Stojanovski 12, Maslinko 4, Mavra 6.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

  1. Jedina razlika izmedju Mute i Canka je ta sto su ovu utakmicu nosili Aranitovic,Tanaskovic,Pecarski,Andric.Kod Mute su glavni igraci bili Gavrilovic i Cakarevic i Tomic.
    Toliko o tome.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter