1
Evropske lige

NEOBIČNO ALI ISTINITO: Predsednik hrvatskog prvoligaša kupio italijanski klub

Objavljeno: 15.12.17 u 22:09

Imali smo primer gde je italinakski naftni magnat Gabriele Volpi preuzeo fudbalski klub Rijeku i od njega načionio šampiona Hrvatske, a sada imamo obrnutu situaciju.

Prsednik hratskog prvoligaša Osijeka, koji poslednjih sezona igra važnu ulogu u HNL-u, Ivan Meštrović kupio je italijanskog trećeligaša Santrakanđelo.

Ovaj tim, osnovan 1926. godine, trenutno se nalazi na 17. poziciji u Seriji C sa 13 bodova iz 16 utakmica, a zbog finansijskih problema stavljen je na prodaju. Ovo je iskoristio predsednik Osijeka koji želi da se probije na znatno većem fudbalskom tržištu od hrvaskog.

-Italijansko fudbalsko tržište je najjače u Evropi i smatram da će ovo biti odličan potez. Osijek ostaje ljubav, a u Italiji sam pronašao ljubavnicu, ekipu Santarkanđelo-, izjavio je Meštrović.

Meštrović bi već za dve nedelje i formalno trebalo da postane vlasnik tima sa severa Italije.

-Santarkanđelo je mali grad na severu, udaljen je desetak kilometara od Riminija, koji je turističko središte severnog italijanskog Jadrana. Iako se takmiči u seriji C, koja ima tri divizije po 20 klubova, budžet kluba je oko tri, četiri miliona evra, što prevazilazi budžete većine hrvatskih prvoligaša., rekao je predsednik Osijeka.

Ne verujemo da  će Meštrović uspeti da napravi ono što je Volpi uradio u Hrvatskoj, ali za početak bi i plasman u Seriju B bio ogroman uspeh.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter