0
Evrokupovi

MONTAŽER TV PARTIZAN: Tukli su nas jer smo Srbi, ali i zbog Rusa

Objavljeno: 12.12.17 u 17:46

Incident koji se dogodio u Kijevu kada je napadnuta ekipa TV Partizan pred meč sa Dinamom iz Kijeva šokirala je sve.

Danas je gost ‘Novosti’ bio montažer TV Partizan Filip Balać, jedan od dvojice napadnutih članova ekspedicije crno-belih. Oni su tada krenuli iz hotela ‘Premijer palas’ ka ‘Mekdonaldsu’ koji se nalazio na 20 metara udaljenosti kada su ih ukrajinski huligani napali.

– Nismo mi vikali, išli ulicom, dizali tri prsta, ponašali smo se najnormalnije – priča Balać. – Bio je mrak, a oni su čuli da pričamo srpski. Svestan sam bio sve vreme, u suprotnom sigurno bih gore prošao. Ovako sam uspeo nekako da se zaštitim rukama. Mislio sam da će prestati ako sam na zemlji. Ali oni su nastavili… Kada sam konačno ustao, samo mi je bilo u glavi da vidim gde je kolega, koga je tukla brojnija grupa – rekao je Balać za ‘Novosti’.

Ono što je zaprepastilo montažera TV Partizan jeste da niko nije hteo da pomogne.

– Niko nije prišao da nam pomogne – u čudu je Balać. – Na deset metara od nas je bilo vozilo Hitne pomoći. Ja mu kucam na prozor, otvaram vrata i pokazujem na kolegu. Samo mi je nešto nezainteresovano odgovorio na ukrajinskom, koji ne razumem. Uhvatio sam kolegu i otišli smo potom do hotela. Mi onako krvavi ulazimo, oni slabo govore engleski… Tu su bile stjuardese iz aviona koje su nam na kraju pomogle.

Filip Balać ne želi da gemeralizuje sve Ukrajince kao ‘srbomrzce’, ali mu nije jasno zbog čega su kolega i on napadnuti, jer ni u Albaniji nije doživeo takvu neprijatnost.

– Imam prijatelje iz Rusije koji su čuli šta se dogodilo i oni mi kažu „nisu svi Ukrajinci isti“, što i ja potvrđujem – objašnjava Balać. – To može da se desi svuda. Ali, bili smo u Podgorici, pa u Albaniji. Najnormalnije šetali, jeli, pili, pričali smo na srpskom, nijedan problem nismo imali. Ovde se, posle Berna, najmanje očekivalo da će biti nekih neprijatnosti. I mi smo, možda, ušli u sve ovo preopušteno, jer nismo bili svesni u kom su problemu Ukrajinci sa Rusima. A s obzirom na to da mi imamo prijateljski odnos sa Rusima, mislim da je to bio povod. I verujem da su nas napali neki mlađi iz ekipe, koji su dobili zadatak da se dokažu…

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter