0
Domaći fudbal

ĐUKIĆ PRED MEČ SA ZVEZDOM: Velika utakmica dve evropske ekipe, prvenstva se osvajaju na domaćem terenu

Objavljeno: 12.12.17 u 13:58

Trener fudbalera Partizana, Miroslav Đukić, obratio se medijima na zvaničnoj konferenciji pred 156. večiti derbi.

Partizan u ovu utakmicu ne ulazi u najboljem raspoloženju, pošto se nalazi u seriji slabijih rezultata, koja im je donela bodovni zaostatak od devet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu. Ipak trener Đukić se nada da bi njegova ekipa upravo protiv najvećeg rivala mogla da prekine ovu lošu seriju i najavi neke bolje prolećne dane.

-Veliki derbi, velika utakmica, dve velike ekipe. Obe su napravile veliki uspeh plasmanom u Evropi. Očekuje nas spektakl, pravi praznik fudbala i nadam se da će proteći u fer i korektnoj borbi. Neka bolji pobedi- rekao je Đukić i irazio nadu da će predstojeći derbi biti sadržajniji od prethodnog, odigranog na stadionu „Rajko Mitić“.

-Svi se nadamo da će biti bolji i kvalitetniji od prethodnog. Ali derbi uvek nosi mnogo bitnosti, važno je da se ne izgubi i nadam se da će sutra biti lep fudbal. Mi moramo da idemo na pobedu, jer imamo zaostatak od devet bodova, ali ni Zvezda sigurno neće kalkulisati- izjavio je trener Partizana.

On dodaje da serija loših rezultata, u kojoj su crno-beli redom gubili bodove od Spartaka, Vojvodine i Napretka ne mora ništa da znači pred derbi, jer u njemu nema favorita.

-U derbiju nema favorita. Mnogo puta se dešavalo da tim u slabijoj formi dobije derbi, tako da sigurno nema favorita. Ne mogu da ocenjujem formu moje ekipe, ni protiv Dinama, ni protiv Napretka. Mogu samo da ocenim njihovo zalaganje koje je bilo na visokom nivou. I na našem stadionu protiv Vojvodine po snegu, i po blatu u Kruševcu, tako da ne može da se govori o formi- rekao je Đukić, koji je istakao da je glavni problem njegovog tima što su mnoštvo bodova prosuli upravo na svom terenu.

-Dosta bodova smo izgubili na svom stadionu. Pokušali smo da izgradimo neosvojivu tvrđavu od našeg terena, ali nismo uspeli. Moramo da rešimo taj problem, eto Zvezda kod kuće pobeđuje. Jer, prvenstva se osvajaju na domaćem terenu.- istakao je Đukić, koji se zatim osvrnuo i na igrački kadar, gde je pored sigurnog izostaka od ranije povređenih Kosovića i Jankovića, pod znakom pitanja i Tošić.

-Pokazali smo do sada da možemo bez svakoga, da smo ekipa, a individualni kvalitet nam donosi kvalitet od utakmice do utakmice. Tošić će sutra odraditi probu da vidimo da li će igrati, Miletić je sa nama, a Kosović i Janković od ranije nisu u stroju.- rekao je trener Partizana, koji smatra da je njegov tim više u krizi rezultata nego što je problem u igri na terenu.

-Na prethodnim utakmicama smo imali dosta prilika koje nismo koristili, što je problem. Ali isto tako je bitno da ulazimo u njih, da zelimo posed, da trazimo pas, da pokusamo da damo gol. Ne smemo ni da dozvolimo da primamo golove kao sto smo od Kijeva primili sedam golova. U Krusevcu dva. To su momenti nedostatka koncentracije i to ne sme da se desava. Prvo moramo da obezbedimo svoj gol, a onda tek da napadnemo Zvezdin- zaključio je Đukić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter