1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

NIJE LAKO ALI JE MOGLO I TEŽE: Češki mediji o Partizanu i njegovoj čuvenoj fudbalskoj školi, Grobarima, ‘petardi’ Slavije, Zvezdi i Voši (FOTO)

Objavljeno: 11.12.17 u 22:10

Mediji iz zemlje Partizanovog narednog protivnika složni su da crno-beli ne spadaju u red onih najzvučnijih rivala, ali ističu da njihovog predstavnika ne očuje nimalo lak posao.


Ekipa Vikrotije iz Plzena takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope završila je kao provoplasirana, ispred Straue, švajcarskog Lugana i izraelske Hapoel Ber Ševe. To ih je pred žreb u Nionu smestilo među povlašćene ekipe, međutim iz drugog šešira vrebali su neke od moćnih ekipa koje je valjalo izbeći, poput Borusije iz Dortmunda, Napolija, Ral Sosijedada, Liona, Marseja…

Želja se češkom predstavniku ispunila pošto su izbegli neke od najjačih timova iz grupe nepovlašćenih timova, ali su nakon žreba tamošnji mediji složni da u dvomeču sa srpskim šampionom njihov tim ne čeka lak posao. Naprotiv.

Češka televizija navodi da ekipu Plzena očekuje susret sa jednim od dva najveća srpska kluba, koji je posle 13 godina obezbedio novi plasman u nokaut fazu evropskog takmičenja.
Oni podsećaju da je Partizan jedini srpski klub koji je uspeo da se probije do grupne faze Lige šampiona i manje više redovno učestvuje u evrokupovima.

Posebnu pažnju su obratili i na Grobare, za koje navode da prave veliku prednost domaćeg terena svom timu, ali da su isto tako svojim ispadima umeli i ozbiljno da mu naškode, pa su već dve evropske utakmice ove godine crno-beli odigrali pred praznim tribinama. Podsećaju i na eleiminaciju iz Evrope nakon dvomeča sa ekipom Zrinjskog, kada je UEFA rigorozno kaznila beogradsкi tim.

Kao glavna snaga Partizana, nakon odlaska Đurđevića i Leonarda, navode se Zoran Tošić, koji je 2013. godine u dresu CSKA postigao pogodak protiv Viktorije, kao i Tavamba kojeg dobro poznaju iz slovačke lige, te reprezentativni golman Stojković, Brazilac Everon Luiz, kao i pozajmljeni igrač Čelsija, Danilo Pantić.

Portal „iDNES.cz“ navodi da, premda su mogli da za protivnika dobiju i mnogo jačeg rivala, ekipa Viktorije baš i nije imala sreće u žrebu.

Oni se prisećaju prošle sezone i načina na koji je tada ekipa Marka Nikolića, u finišu sezone pretekla Crvenu zvezdu i ostavila je bez oba trofeja.

Većina sportskiх portala napominje da ovo drugi put u sezoni da će jedan češki tim putovati u Beograd, pošto je u kvalifikacijama za Ligu Evrope Sparta eliminisana od Crvene zvezde. Takođe navodi se i da je poslednje gostovanje Plzena u Srbiji bilo protiv Vojvodine 2015. godine, kao i da se Partizan poslednji put sa nekim njihovim timom odmerio 2002. godine u takadnjem Kupu UEFA, kada je Slavija nakon poraza od 3:1 u Beogradu, pobedom od 5:1 u Pragu eliminisala srpski tim.

Portal “ iSport.cz“ veliku pažnju je posvetio navijačima Partizana, ali i fudbalskoj školi crno-belih, “ koja je produktivnija čak i od Barselonine“, pa tako navide da su u školi beogradskog kluba „ponikle brojne zvezde evropskog fudbala“ poput Stevana Jovetića, Adema Ljaljića, Andrije Živkovića, Matije Nastasića, te Danila Pantića koji je i ove sezone u sastavu srpskog prvaka, kao pozajmljeni igrač Čelsija.

Osvrnuli su se i na atmosferu koju prave popularni Grobari, čije geslo: „Samo je smrt siguran posao“, kažu verovatno baš i ne raduje goste koji dolaze u Beograd.

Takođe pominje se i da je najveću uspeh u istoriji Partizan napravio 1966. godine, kada je igrao finale Lige šampiona sa slavnim madridskim Realom, od koga je poražen sa 2:1 u Briselu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter