1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CRNO-BELI U PROBRANOM DRUŠTVU: Po jednom parametru Partizan stoji rame uz rame sa Juventusom, PSŽ-om, Seltikom

Objavljeno: 09.12.17 u 13:05

Što se tiče fudbalskog kluba Partizan, kada se na kraju 2017. godine podvuče crta moćiće da kažu da je ovo bila jedna od najuspešnijih godina u klupskoj istoriji.

Crno-beli su tokom ove godine došli do oba domaća trofeja a takođe su i uspeli da „prezime“ u Evropi posle punih 13 godina. Ovako nešto uspelo je da uradi svega osam timova na „Starom kontinentu“, uključujući i crno-bele.

Naime uz srpskog šampiona samo je još sedam timova ove godine uspelo da doće do trofeja u domaćem šampionatu i Kupu, a da su pritom takođe i prošli u nokaut fazu nekog od evropskih takmičenja.

U Partizan to je uspelo još samo ekipama Juventusa, PSŽ-a, Seltika, Šahtjora, Kopehnagena, Bazela i Salzburga.

Kada se uz sve to doda i dominacija u „večitim derbijima“, gde u ovoj godini ne znaju za poraz, kojima su i sebi prokrčili put do oba trofeja, može se reći da je 2017. bila sjajna godina za klub i navijače, a svakako da godi kada se nađete u društvu u kakvom su se našli crno-beli.

0
0

1 Komentara

  1. Čuj, probrano društvo time što su se plasirali među 32 tima drugorazrednog evrokupa. Zato nam je loš fudbal jer od muhe pravimo medveda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter