0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Bajern igrao koliko mu je potrebno, Dortmund u sve većoj dubiozi

Objavljeno: 09.12.17 u 17:27

Jedini favorit koji je opravdao taj epitet u 15. kolu Bundeslige jeste minhenski Bajern, dok je Borusija Dortmund još jednom razočarala svoje navijače.

Iako je šampion Nemačke Bajern iz Minhena danas odigrao možda čak i ispod prosečan meč za njegove standarde, može se reći da je ponovo najveći dobitnik kola u Bundesligi.

Pre samog početka meča povredio se golman Urlih, na klupi je ostao Levandovski, nije bilo ni Robena, a Bavarci su stigli do minimalne pobede u Frankfurtu golom Artura Vidala u 20. minutu.

Ovog puta, što nije čest slučaj, Bajern je do tri boda stigao odbranom, pre nego napadom, jer u njemu gotovo da nisu ni učestvovali. Kao da su već od tog 20. minuta rešili da isključivo brane svoj gol i čak ni ne pokušavaju da sa još jednim pogotkom zatvore utakmicu.

Naravno, u tome su i uspeli, a meč je obeležila katastrofalna greška sudije koji je u 72. minutu isključio fudbalera Ajntrahta Volfa, a zatim posle pogledanog snimka, kada je igrač već izašao sa terena kako njegov tim ne bi gubio vreme, ga je vratio u igru pokazavši mu samo žuti karton. Potpuno bizarno.

Bajern je profitirao jer su njegovi pratioci kiksnuli i to na svojim stadionima. Lajpcig je dva puta vodio, ali je dva puta i gubio prednost protiv Majnca, te je na kraju bilo 2:2.

Borusija Dortmund je nastavila svoj katastrofalan niz bez pobede od septembra, pošto je izgubila još jedan meč na svom terenu.

Ovog puta ‘dželat’ ‘milionerima’ je bio Verder koji je u Bremen odneo sva tri boda golovima Egeštajna u 26. i Gebre Selasija u 65. minutu. Jedini gol za domaće dao je Obamejang u 57. minutu meča.

U preostalom meču između Hamburga i Volfzburga nije bilo golova.

Bundesliga, 15. kolo:

Petak

Štutgart – Leverkuzen 0:2 (0:1)
(Haverc 20, Bender 80)

Subota

Ajntraht – Bajern 0:1 (0:1)
(Vidal 20)

Dortmund – Verder 1:2 (0:1)
(Obamejang 57 – Egštajn 26, Selasije 65)

Hambruger – Volfsburg 0:0

Lajpcig – Majnc 2:2 (2:1)
(Kampl 29, Verner 45 pen – Kuison 39, Bergrin 86)

18.30 Menhengladbah – Šalke

Nedelja
13.30 Keln – Frajburg
15.30 Hanover – Hofenhajm
18.00 Augzburg – Herta

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter