3
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

MENADŽER OKLAHOME PORUČIO: Da je Vujošević u Americi o njemu bi se snimali filmovi i pisali bestseleri!

Objavljeno: 07.12.17 u 16:25

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana oduvek je privlačio veliku pažnju u domaćim ali i regionalnim medijima. Dok ga neki obožavaju drugi ga ne vole, ali ono što je sigurno njegova pojava nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Duško Vujošvić nedavno je preuzeo klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa kojom je uspešno preprodio prvu fazu kvalifikacija za Mundobasket, a drugu, finalnu rundu otvorio je pobedom protiv Rusije i porazom od Francuske.

S obzirom na imena protivnika, može se reći da je Vujoševićev tim dosta dobro startovao u kvalifikacijama i da čelni ljudi košarkaškog Saveza BiH mogu biti zadovoljni.  Koliko sama pojava nekadašnjeg trenera crno-belih znači timu svedoče i reči jednoh od njegovih pomoćnika, Murisa Memića, koji ističe da je saradnja sa trofejnim trenerom za njega ostvarenje sna. On je preneo i jednu zanivljivu anegdotu iz razgovora za generalnim menadžerom Oklahome.

– Dule Vujošević je poznat u svetu, region je davno “pokorio”. Pre par meseci su me zvali neki skauti vezano za neke informacije o našim igračima. Jedan od njih Sem Presti generalni menadžer Oklahome. Kaže ovako, da je trener Vujošević bio u Americi, danas bi o njemu i njegovom uspehu bili filmovi i knjige i bili bi bestseleri. Poseban čovek, iskren, uvek spreman da pomogne. Generalno stručni štab u reprezentaciji je vrhunski. Dobri ljudi, svi se družimo, baš uživamo, izjavio je Memić za sportsport.ba.

Prema njegovim rečima, angažovanje Vujoševića za selektora bio je najbolji mogući potez KS Bosne i Hercegovine.

– U to nema sumnje. Znate, ja kada pričam o treneru Vujoševiću, nije mi lako. Mi se stalno šalimo, uvek su neke smicalice. Taj čovek je legenda! Ja zamucam kada me nešto pita vezano za košarku. Desilo se u Francuskoj da nisam mogao da odredim stranu terena na tabli. Ipak je to čovek koji sve zna o ovom sportu. Vrhunska odluka Bukve i Kovačevića. Pre toga Mulaomerović je bio dobra odluka saveza. Dule Vujosević je jedan od najboljih trenera u Evropi. Poznat po radu i uspehu sa mladim igračima. Idealan za ovaj tim koji mi imamo. To se pokazalo letos- rekao je Vujoševićev pomoćnik, koji misli da je pred njihovom reprezntacijom lepa budućnost.

– Ne znam baš koliko je realno da se plasiramo na Mundobasket, ali da imamo dobar tim to se slažem. Mlad tim, jedan od mlađih u Evropi. Uz ogromnu pomoć iskusnijih igrača Gordića, Kikanovića, Miloševića, Stipanovića, koji su dali tu dodatnu energiju, snagu i iskustvo koja treba ovim mladim igračima. Posebno Gordić koji je odličan primer ovim mlađim igračima, lider na terenu, sjajan momak, zaključio je Memić.

0
0

3 Komentara

  1. to samo u ovoj i ovakvoj sportskoj Srbijo je moguce … sad citajte komentare placenih covicevih i …. botova. videce te svu srpsku sportsku kulturu …

    0
    0
    Odgovori
    • Poput gepekovanja sudija, davljenja … ovaj časova ljubavi prema igračima ? Osude kada igrači traže svoj novac, a onda ga ti tražiš? Primanja igrača ?
      Ne budi smešan…

      0
      0
      Odgovori
  2. Име филма и бестселера- како смо отимали тукли и крали кошарку у србији…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter