0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MAKSIMOVIĆ ZA HOTSPORT: Sada je drugačije sa Brazilom – evropsko proleće sa Zvezdom?

Objavljeno: 05.12.17 u 18:10

Najveće iznenađenje Primere u ovoj sezoni jeste Valensija za koju nastupa i naš reprezentativac.

Nemanja Maksimović je posle ranije dogovorenog transfera iz Astane prešao u španski klub gde se trenutno bori za minutažu.

Konkurencija je velika, pa su se po španskim medijima pojavile priče da bi mogao na šestomezečnu pozajmicu u neki od tamošnjih klubova, dok naši mediji spominju i Crvenu zvezdu za koju Maksimović navija. Fudbaler Valensije i reprezentativac Srbije je u razgovoru za HotSport otkrio da li je već sve gotovo za prelazak na pozajmicu u Malagu kako španski mediji pišu, o šansama da se vrati u srpski fudbal, ali i Svetskom prvenstvu na kojem ćemo ga verovatno gledati.

Već duže vreme se Maksimović spominje kao želja tima iz Ljutice Bogdana, mada je priča malo splasnula kada su se neki drugi veliki klubovi zainteresovali za Srbina. Prva u redu jeste Malaga, španski mediji su gotovo već preselili Maksimovića tamo, ali prema rečima srpskog veziste, još uvek ništa od tog posla.

– Već je postalo normalno da kako se bliži prelazni rok mene sele u različite evropske klubove. Za sada sam tu, u Valensiji. Ne igram mnogo ali sam blizu ekipe. Ide nam dobro i videćemo. Svakako da ću razgovarati sa ljudima iz kluba, da vidimo šta je najbolje za mene, šta za njih, šta oni misle… Dogovorićemo se zajedno, rekao je za HotSport Maksimović.

A onda naravno pitanje o Zvezdi. Čak smo sa Nemanjom Maksimovoćem razgovarali da li bi dolazak u Ljutice Bogdana bio opcija ukoliko bi Zvezda nastavila da igra u Ligi Evrope i u 2018. godini.

– Što se tiče Crvene zvezde, iskreno mislim da je veoma teško da se nešto desi na toj relaciji sada, pre svega jer ja ako budem išao negde na pozajmicu ove zime, to će verovatno biti Španija, zbog jezika i stila igre, jer je poenta da se što bolje priviknem na ovaj fudbal ovde. Ja navijam za Zvezdu od malih nogu i odrastao sam u tom klubu, ali zaista mislim da u ovom trenutku povratak nije realan čak iako prezime u Evropi u šta iskreno verujem, rekao je vezista Slepih miševa, a potom dodao o ‘evropskoj Zvezdi’.

– Mislim da Zvezda može da se plasira u nokaut fazu Lige Evrope, imaju tu poslednju utakmicu sa Kelnom i nadam se da će da ih pobede. To bi bio još jedan sjajan rezultat za srpski fudbal nakon Partizana koji je takođe prezimio u Evropi.

Kada je prvog dana poslednjeg meseca u godini odrađen žreb za Svetsko prvenstvo i u grupu sa Brazilom upala Srbija, internetom su počeli da kruže snimci gola Nemanje Maksimovića koji je doneo titulu svetskog prvaka Orlićima upravo protiv Brazilaca.

– Što se grupe na Mundijalu tiče, mislim da je dobra. Na Svetskom prvenstvu nema lakih grupa ali mislim da imamo svoje šanse ukoliko se pokažemo u pravom svetlu. Raspored nam ide na ruku. Ipak ne može da se poredi moje iskustvo sa Brazilcima, ovo je jedan drugi sistem takmičenja, ono su bili igrači samo do 20 godina. Svakako ima vremena za Brazilce, mislim da su nam bitnije one dve utakmice pre te.

Promenom selektora očekuju se i promene u igračkom kadru reprezentacije, a neke smo već videli na ‘azijskoj turneji’ u novembru. Maksimović nam je i otkrio šta se nakon žreba desilo sa njegovim brazilskim saigračima.

– Kao i svaki igrač, nadam se da ću biti na spisku putnika za Rusiju, ali dosta toga zavisi od mene. Trebalo bi da počnem više da igram u klubu i da se izborim za minutažu da bih očekivao poziv za Mundijal. Sa Netom, Gabrijelom i Pereirom sam se malo šalio oko grupe za Svetsko prvenstvo, ništa strašno, ima još vremena. Ali mislim da će biti više zezanja kada se približi ta utakmica.

I za kraj, Valensija. Slepim miševima ide odlično u Primeri i trenutno su drugi na tabeli sa pet bodova manje od Barselone i bodom više od Real Madrida koji se nalazi an trećoj poziciji.

– Niko od nas nije očekivao da ćemo igrati u ovako dobrom ritmu. Tek smo sada doživeli prvi poraz, pravimo sjajne rezultate i idemo utakmicu po utakmicu, ne opterećujemo se time šta će biti na kraju sezone. Nadam se da ćemo se već u sledećem kolu vratiti pobedama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter