3
Evropske lige

Generated by IJG JPEG Library

‘ZEMLJOTRES’ NA ‘OSTRVU’: Klatenburg priznao- Plan mi je bio da Totenhem izgubi titulu!

Objavljeno: 04.12.17 u 17:00

Nekadašnji engleski arbitar šokirao je tamošnju javnost izjavom da je u prošlosezonsku utskmicu između Totenhema i Čelsija ušao sa namerom da ekipa Maurisija Poketina ostane bez titule.

Naime Mark Klatemburg je za En-Bi-Si (NBC) rekao da je u utakmici između Totenhema i Čelsija, u kojoj su Hari Kejn i drugovi ostali i bez poslednje nade u borbi za titulu, svojim kriterijumom suđenja delimičn0 pomogao „Plavcima“ da ostanu neporaženi (2:2), ali i da ujedno nije ostavio neki značajan trag i povod da ga optuže nakon pomenutog meča.

„Pevci“ su u ovoj utakmici imali do 58. minuta prednost od 2:0, ali su u finišu ostali bez pobede, nakon pogotka Edena Azara u 83. minutu. Ovo je sasvim sigurno obradovalo sudiju te utakmice, pošto je kako je izjavio navijao da Totenhem ostane bez titule.

-U tu utakmicu ušao sam s planom da Totenhem ostane bez titule. Pokazao sam im devet žutih kartona. Imao sam priliku da isključim trojicu igrača, ali nisam želeo da to uradim jer bi naslovi bili ‘Klatenburg koštao Totenhema titule’, a ovako je samo bilo ‘ Totenhem ostao bez titule, Lester je šampion’-, rekao je Klatenburg.

Nakon ove utakmice fudbaler Totenhema Musa Sisoko dobio je zabranu od šest utakmica, zbog nasilničkog ponašanja prema Dijegu Košti, a klub je platio rekordne kazne zbog nedoličnog ponašanja navijača.

-Neke sudije bi igrale po pravilima. Totenhem bi ostao sa sedam ili osam igrača i verovatno bi izgubio tu utakmicu, a onda bi imao izgovor. Ja im nisam dao izgovor, već mi je plan samo bio ‘Neka izgube titulu-, istakao je on.

Klatenburg je početkom ove godine mnoge iznenadio napuštanjem Premijer lige, a trenutno drži vodeće mesto u sudijskoj organizaciji Saudijske Arabije.

0
0

3 Komentara

  1. Tako se sudi i ovde kod nas za cigane. Listom skoro svaki sudija sudi za njih osim ako im se protivnik ne skloni pa imaju laši trening. Zato ih uvek naduvamo u „derbiju“ jer se ukenjaju na toj jedinoj tekmi. Zato toliko kukaju na Mažića koji je inače NJIHOV sudija ali se bar trudi da to zamaskira ko ovaj.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter