0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Cibona slavila u Baru nakon neizvesne završnice

Objavljeno: 03.12.17 u 21:56

Zagrebački tim slavio je na gostovanju ekipi Mornara rezultatom 82:78, u utakmici 10. kola regionalnog takmičenja.

„Vukovi“ sa Tuškanca su na ovaj način prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza, a do trijumfa su došli nakon neizvesne završnice iako su možda imali šansu da i ranije reše ovaj meč.

Zagrepčani su na dva minuta pre kraja poluvremena imali svoju najveću prenost na utakmici, a ona je iznosila plus 13 (44:31), ali su na odmor otišli sa sedam poena viška.

Nastavak je doneo buđenje Barana, koji su do sredine trećeg kvatala, serijom 9:2, stigli do rezultatskom poravnanja (48:48), pa smo do kraja imali uzbudljivu utakmicu.

Početkom poslednje deonice domaćin je poenima Rejlija Rosa stigao i do vošstva od 70:67, a na dva minuta pre kraja rezultat je iznosio 74:74.

Ključne poene na meču postigao je Ivan Novačić, koji je na 16 sekundi pre kraja pogodio za vođstvo Cibone od 81:76, što je stavilo utakmicu van domašaja Mornara.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su pominjani Novačić i Luka Žorić (8as) sa po 23 poena a dvocifren je bio i Uljarević sa 10.

Kod domaćina od ostalih se izdvojio Derek Rajan Nidam sa 24 poena, Rejli Ros je dodao 13, a Strahinja Mićović poen manje. Zapažen je bio i Uroš Luković je postigao 9 poena i ostvario 8 skokova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter