0
Ostali sportovi

BADMINTON: Bogat takmičarski vikend na Adi Ciganliji

Objavljeno: 01.12.17 u 10:14

U subotu i nedelju u novom nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji biće održana tri turnira, međuškolski turnir – BGD 2017, prvenstvo Srbije za veterane i prvenstvo Beograda u Badmintonu 2017.

Nacionalni badminton centar na Adi Ciganliji prvi put će otvoriti svoja vrata za takmičare. Čast da se predstojećeg vikenda takmiče u velelepnom ambijentu i u sjajnim uslovima imaće prvo školarci, potom veterani, a na kraju i članovi dva prestonička kluba. Bogat program u Nacionalnom badminton centru počinje u subotu Međuškolskim badminton turnirom – BGD 2017 na kojem će se za odličja od 9,30 č boriti osnovci i srednjoškolci 17 škola iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Kruševca, Petrovca na Mlavi, Melnice i Zrenjanina. Na “meniju” u singl konkurencijama biće šest takmičarskih kategorija i to osnovci od V do VIII razreda, osnovke III i IV razreda, osnovke V i VI razreda, osnovke VII i VIII razreda, srednjoškolci od I do IV razreda i konkurencija “Play for FUN”.

Istog dana, nakon školaraca, na scenu će stupiti veterani koji će se takmičiti na Prvenstvu Srbije. Za zvanja prvaka države ogledaće se više od 40 takmičara i takmičarki iz deset klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Ekstaza (Latković), BK Novi Sad, BK Pančevo, BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac) i Petrovački sportski klub. U kategoriji 35+ igraće se u svih pet konkurencija, u kategoriji 40+ muški singl i ženski dubl, u kategoriji 45+ muški singl, muški dubl i mešoviti dubl, a u kategoriji do 55+ muški singl.

U nedelju se takmičenja u Nacionalnom badminton centru nastavljaju Prvenstvom Beograda u badmintonu 2017. Od 10,30 č predstavnici dva kluba iz našeg glavnog grada – BK Beograd i BK Clear odmeriće snage u tri kategorije. U uzrasnoj kategoriji igrača do 15 godina dečaci i devojčice će se takmičiti u singlovima. U kategoriji seniora A na programu će biti sve konkurencije, dok će se seniori B boriti za odličja u muškom i ženskom singlu, te muškom i mešovitom dublu.

Organizatori turnira u subotu i nedelju su Badminton savez Srbije, Badminton savez Beograda i Badminton klub Beograd, pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta, a prijatelji “Tin Šped”, ”Yonex”, ”Koka Plus”, ”Ledeni Kvas”. Pokrovitelj Prvenstva Beograda u badmintonu 2017 je i Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter