4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

RAZOČARANJE U HRVATSKOJ: Grobari veličali Mladića a Partizan će ostati nekažnjen!? (FOTO)

Objavljeno: 30.11.17 u 14:24

Mediji naših zapadnih suseda razočarano konstatuju da bi crno-beli mogli da izbegnu „zasluženu“ kaznu od strane UEFA.

Hrvatima je najviše zasmetao transparent koji su navijači Partizana podigli na južnoj tribini tokom meča sa Jang Bojsom, a na kome je stajao natpis „Nek je tvojoj majci hvala“, uz cvet cvijet Natalijine ramonde koji simbolizuje stradanja Srba tokom Prvog svetskog rata.

Kako navodi „Index.hr“ stihovi iz pesme „Kosovskih božura“ pod nazivom „Đenerale“ nedvosmisleno ukazuje na generala Ratka Mladića, koji je dan ranije osuđen na doživotnu kaznu u Hagu.

Ipak, ističu oni, kako nije bilo direktnog pominjanja imena srpskog generala, UEFA nema osnova da kazni crno-bele, čiji su navijači, stoji u teksktu, uz transparent gromoglasno uzvikvli „Srbija, Srbija!“.

Razočarni hrvatski novinar ističe da će „nažalost“ srpski šampion, koji je inače pod uslovnom kaznom UEFA, verovatno proći bez kazne ovoga puta.

0
0

4 Komentara

  1. Mene je, više od svega, iznenadilo pisanje naših sportskih novina, časopisa i portala koji su jedva čekali priliku da u ovom transparentu pronađu podršku heroju, generalu Mladiću podgrevajući tako atmosferu i dajući UEFA ideju da pokuša da pronađe razlog za kažnjavanje.
    Davno je još, jedan pametan čovek rekao, ne trebaju nama neprijatelji, sami ćemo se istrebiti.
    Novinari treba da iznose istinu, činjenice a ne insinuacije i pretpostavke. Ili to rade po nečijem nalogu? Srbi smo mi, ništa me ne čudi.

    0
    0
    Odgovori
  2. E ako je njima problem Srpski sampion FK Partizan, blago se njima

    Колико пута су онда и они и њихови клубови требали бити кажњени

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter